Tv-acrobaat Adriaan eet zes bananen per dag

De gepensioneerde tv-acrobaat Aad van Toor, beter bekend als Adriaantje uit de kinderserie Bassie & Adriaan, eet tegenwoordig zes bananen per dag. Dat vertelt hij in een openhartig vraaggesprek met de Weekend. Adriaantje eet deze enorme hoeveelheid bananen vanwege een ernstige medische aandoening. “Omdat de gewone dokters geen soelaas boden, ben ik in het alternatieve circuit terechtgekomen en sinds een paar dagen gaat het merkbaar beter. Al lijk ik nu meer op een aap.

Waar lijdt hij eigenlijk aan? “Maagzuur“, zegt hij openhartig. “In zijn ergste vorm.

Adriaantje denkt dat hij maagzuur heeft vanwege stress om de ziekte van zijn broer. “Ik ben een binnenvetter en alle zorgen die de ziekte van Bas met zich meebrachten zijn op mijn maag geslagen.”

Hoe sterk is die band dan met zijn broer? “Bas en ik hebben nooit de deur bij elkaar platgelopen.

Terug naar het maagzuur: het bananendieet lijkt goed te helpen. “Ja, ik eet tegenwoordig minimaal drie tot zes bananen per dag omdat ik heb gehoord dat dit het maagzuur vermindert. Daarnaast drink ik liters gemberthee omdat dat ook goed zou zijn.”

Is dat wel te kanen? “Die thee is nog wel te hachelen, maar drie tot zes van die gele rakkers op een dag naar binnen werken is geen pretje.”

Oud worden is niet gemakkelijk“, verzucht de tv-acrobaat.

Foto: Shownieuws

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen