NOS weigert verhuizing Studio Sport naar acht uur

De NOS betaalt vanaf volgend jaar fors meer voor de Eredivisie-samenvattingen. De prijs stijgt van 22 naar 30 miljoen euro per jaar. Dat melden bronnen aan De Telegraaf. De omroep verlengde de rechten voor de samenvattingen onlangs tot medio 2022, maar daar hangt dus wel een flink prijskaartje aan. Een korting was mogelijk geweest als de omroep Studio Sport Eredivisie zou verhuizen van zeven uur naar acht uur of later, maar dat zag de NOS niet zitten, schrijft het dagblad dit weekend.

Bronnen bij voetbalclubs bevestigen aan De Telegraaf dat zij nooit een geheim van deze ’langgekoesterde wens’ hebben gemaakt. Zelf ontkent de NOS dat hierover onderhandeld is, al bevestigt ze dat de start om 19.00 uur (‘met bord op schoot’) heilig is.

Jaap Hofman, oud-programmadirecteur van RTL 5, begrijpt wel dat clubs de samenvattingen liever om acht uur hebben: “De betaalzenders willen het liefst dat er zoveel mogelijk tijd zit tussen de wedstrijd en de samenvatting, omdat dan meer mensen een abonnementje afsluiten. In Engeland begint Match of the day om die reden pas om 22.30 uur.

Voetbalrechtenkenner Chris Woerts: “Bij vorige onderhandelingen is het altijd een optie geweest, de NOS weet dat ook. Maar ik begrijp ook wel weer dat ze niet van 19.00 uur willen afwijken.”

Het Telegraaf-artikel ‘’Bord op schoot’ duur betaald bij publieke omroep’ kunt u hier lezen.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen