AD voldoet alsnog aan mediacode Waylon

Het AD voldoet op de valreep alsnog aan de mediacode van Waylon. Verslaggever Stefan Raatgever deelt op de krantensite sterren uit aan de acts in de tweede halve finale van morgenavond, en Waylon – wiens mediacode voorschrijft dat journalisten alleen positief mogen zijn – krijgt er vijf. Outlaw In ‘Em is het mooiste wat de krant ooit heeft gehoord. “Een doorvoelde ode aan de countrymuziek. Een lied dat niet dieper uit de ziel van de zanger had kunnen komen“, aldus het dagblad.

Raatgever, de aartsvijand van Waylon, vervolgt: “Je merkt dat de muziek de maker door de aderen stroomt. Het toevoegen van de dansstijl krumping is een hartverwarmende innovatie op het Eurovisie-podium.”

Dan komt de aap uit de mouw. “Dit bericht is in lijn met het Mediahandboek 2018 van Waylon“, schrijft Raatgever met een flinke knipoog.

Waylon en de AVROTROS hebben zich deze week flink wat kritiek op de hals gehaald met hun ‘positieve’ mediacode. Het is in Nederland gebruikelijk dat journalisten mogen schrijven wat ze willen, maar AVROTROS – de omroep achter EenVandaag – denkt daar kennelijk anders over.

Het management van Waylon kwam met zijn mediacode na de boycot van het AD en De Telegraaf. Die kranten waren volgens Waylon te negatief.

Het artikel ‘AD strooit met sterren: hoge scores voor Australië, Zweden én Waylon’ kunt u lezen op de AD-site.

Foto: BNNVARA

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen