NPO 1 gaat huwelijk Harry en Meghan live uitzenden

Niet alleen de BBC, maar ook de NPO gaat het huwelijk van de Britse prins Harry met Suits-actrice Meghan Markle live uitzenden. Het NOS-verslag begint op zaterdag 19 mei om 12.15 uur op vlaggenschip NPO 1. Dat heeft de omroep laten weten. Op die bewuste zaterdag in mei staat in Groot-Brittannië alles in het teken van wat het huwelijk van het jaar moet worden. In de kapel van Windsor Castle geeft Harry die dag zijn jawoord aan zijn eveneens beroemde Amerikaanse bruid.

De kerk op het terrein van Windsor Castle stamt uit de veertiende eeuw en is gebouwd door Edward III. Omdat er maximaal 800 plaatsen zijn, moest de gastenlijst beperkt blijven. Daarom zijn veel politieke kopstukken, onder wie de Britse premier Theresa May, er die dag niet bij.

De NOS zendt de plechtigheid live uit. In de studio volgt Amber Brantsen de gebeurtenissen met NOS-correspondent Tim de Wit en met Hieke Jippes, oud-correspondent in Londen en kenner van het Britse koningshuis.

Op NPO Radio 1 praat Winfried Baijens de luisteraars tussen 12.30 en 14.30 uur bij met royalty-kenners Jort Kelder en Vanessa Lamsvelt. Voor de NOS zijn correspondent Suse van Kleef en verslaggever Kysia Hekster aanwezig bij Windsor Castle.

Foto: BBC

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen