Patricia Paay zou nooit masturberen tijdens auditie

Patricia Paay kan zich moeilijk inleven in sommige slachtoffers van #MeToo. Zo vindt de tv-diva het een beetje raar dat acteurs zich tijdens audities hebben laten overhalen tot masturbatie; zij zou dat namelijk nooit doen. Dat vertelt ze in gesprek met weekblad Party. Mensen pikken te veel, denkt Paay. “Seksuele intimidatie gebeurt natuurlijk overal, niet alleen in het entertainmentwereldje of in de filmindustrie. Als het je overkomt, zou ik zeggen: ‘Gewoon je mannetje staan en pik het niet.’”

Zelf heeft Paay nooit seksueel overschrijdend gedrag toegelaten. “Ik heb het op die manier nooit meegemaakt. Ik zou mezelf niet zo laten behandelen, omdat ik anders bijvoorbeeld geen rol zou krijgen. Ik heb dat er niet voor over. En dat zou voor iedereen vrouw moeten gelden.”

Slachtoffers van #MeToo openbaren hun verhaal vaak pas na jaren. Bizar, vindt Paay. “Ik vind het wel vreemd dat veel er nu pas mee komen, na zoveel jaren. En er niet direct mee aan de slag zijn gegaan. Ik snap dat niet. Maar ja, als er één schaap over de dam is, volgen er meer.”

Van Paay is bekend dat ze op haar zeventiende is verkracht door een gitarist. Dat heeft ze jarenlang verzwegen voor haar ouders. “Mijn vader was heel streng. Ik mocht niet eens met jongens praten. ‘Die geeft mij de schuld’, dacht ik.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen