Achtuurjournaal opent met beelden RTL Nieuws

Het Achtuurjournaal, ’s lands meest bekeken nieuwsprogramma, opende de uitzending vrijdagavond met beelden van de grote concurrent RTL Nieuws. De NOS kon niet om het interview heen dat Camiel Eurlings gaf aan RTL. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Eurlings’ positie als IOC-lid kwam onder vuur te liggen, omdat hij losse handjes heeft. In media als Jinek en RTL Boulevard werd Eurlings de afgelopen weken al aangespoord om af te treden en dat heeft hij nu gedaan.

Aan RTL Nieuws gaf hij in een exclusief interview tekst en uitleg. Er is veel geschreven over de aard van de mishandeling van zijn toenmalige ex-vriendin. Een gebroken elleboog, gescheurde oorlel een hersenschudding: interviewer Frits Wester somde het allemaal op. “U heeft hier nooit iets over gezegd. Wat klopt er nou van?“, vroeg hij.

Eurlings: “Het is een incident geweest. Heel wat wat gezegd en geschreven is, is niet waar. Iedereen die verstand van Justitie heeft weet: als sommige dingen wél waar waren geweest, dan was deze zaak heel anders afgelopen. Maar weet u? Het gaat helemaal niet meer zo om wat precies wel en precies niet. Waar het mij omgaat is dat de discussie rond mijn functioneren en mijn al dan niet aanblijven zo dominant is geworden, dat het afleidt van de sport. Dat is voor mij cruciaal geweest.

Wester had de primeur van het interview met Eurlings, omdat hij hem nog goed kent uit zijn tijd in Den Haag.

Het NOS Journaal kon niet anders dan de beelden van RTL Nieuws laten zien, omdat die veel nieuwswaarde hadden. De RTL-beelden waren dus zelfs de opening van het Achtuurjournaal en dat komt zelden voor.

Het Half Acht Nieuws scoorde vrijdagavond 1,2 miljoen kijkers. Het Achtuurjournaal had er 2,3 miljoen.

Foto: NOS, RTL

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen