NPO Radio 1’s Nieuwsshow verder als Nieuwsweekend

Geplaatst op Thu 07 Dec 2017 om 12:55

Mieke van der Weij en Peter de Bie zetten hun succesvolle NPO Radio 1-programma Nieuwsshow bij Omroep MAX voort onder de naam Nieuwsweekend. Dat maakt De Bie vandaag bekend in de Volkskrant. De Avrotros is woest over de ‘kaping’ van het programma door Omroep MAX – de presentatoren en de redactie wilden niet verder met de omroep – dus een verhuizing van de programmatitel zat er niet in. MAX moest op zoek naar een nieuwe titel en dat is Nieuwsweekend geworden.

Inhoudelijk zal het programma nagenoeg hetzelfde zijn, omdat er immers geen format is waar patent op zit, legt De Bie uit. “De Nieuwsshow is een gewoon interviewprogramma, zonder format.

De Avrotros kan zich de Nieuwsshow niet toe-eigenen, vertelt hij. “Het enige herkenbare zijn de boekrecensies en de twee presentatoren met hun eigen karakter: Mieke is cultureel angehaucht, ik weet meer van sport en zeg wat ik denk.

De Nieuwsshow is met ruim 300.000 luisteraars het succesvolste programma van NPO Radio 1.

Lees ook: Jan Slagter zoekt via Twitter nieuwe naam Nieuwsshow (15 november)

Alle artikelen over de Nieuwsshow kunt u hier vinden.

Foto: Avrotros
7 Reacties op “NPO Radio 1’s Nieuwsshow verder als Nieuwsweekend”


 1. NPO

  Geen behoefte om naar die overlopers te luisteren.

  Eerst zakken vullen en dan ……..

 2. Papegaaitje leef je nog.

  Die Peter de Bie is een vreselijk naar mannetje. Jammer dat hij terugkomt op de radio.

 3. Mama Nouskouri

  Als ik goed ben ingelicht liep zijn contract af en heeft hij netjes voor een andere omroep gekozen. Wat is daar zakkenvullen aan?

 4. Rubicon

  De Bie wins. Zijn mediatrainingen goed in praktijk gebracht. Hoorde overigens dat luistercijfers afgelopen vier weken gelijk zijn gebleven……..maar niet zo goed als wim bosboom en mireille bekooij era

 5. Papegaaitje leef je nog

  Die Peter is echt een heel nare man. Een afschuwelijke rechtse bal. Ik snap niet dat Mieke met die man kan samenwerken. Hij zegt inderdaad wat hij denkt en dat dan op een heel onbehouwen onbeschofte akelige manier. Brrrrrrr wat een naar mannetje.Echt een stuk onbenul.

 6. Jantje

  @Papegaaitje leef je nog. Voel je je wel lekker? Hij deelt het bed met Dieuwertje Blok. Linkser worden ze niet gebakken.

 7. Vincent

  De Nieuwsshow was de afgelopen weken een stuk frisser. Anders, maar zonder het gehakkel van Mieke uiteindelijk een stuk fijner. Elke week de presentatrice wisselen werkt fantastisch. Had een mooie stap voorwaarts geweest als het zo kon doorgaan, met Max stappen we weer terug.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.