Jort Kelder herkent zich in kritiek op NPO 1-debatshow

Geplaatst op Thu 14 Dec 2017 om 11:00

Jort Kelder herkent zich in de kritiek die hij in oktober kreeg op de tweede editie van zijn debatshow De Stelling van Nederland. Dat zegt hij vandaag in het AD. Critici vonden dat Kelder zijn eigen mening te veel etaleerde en dat klopt wel een beetje, aldus Kelder. Hij wilde tegenwicht bieden aan het socialistische geluid van het publiek. “Het ging een keer over de vraag of er vertrouwen is in het derde kabinet Rutte. Ik weet vooraf niet wie in het publiek zit, maar het bleek een SP-zaal.”

Het SP-geluid domineerde, vindt Kelder. “Als ik alleen maar hoor dat het kabinet uit zakkenvullers bestaat, verzet ik me daartegen. Dat deed ik met cijfers van het Centraal Planbureau.”

Hij is daarin iets doorgeschoten, erkent hij achteraf. “Ik heb die Wajong-jongen mijn excuses aangeboden (Kelder riep dat hij maar eens moest gaan werken, red.), al had ik wel gelijk.”

Ja, ik heb wat mensen afgekapt en moet niet steeds overal doorheen lullen. Dat is duidelijk.

Het AD-interview met Jort Kelder over zijn nieuwe NPO 2-programma Het pronkstuk van Nederland kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV
11 Reacties op “Jort Kelder herkent zich in kritiek op NPO 1-debatshow”


 1. Koen

  Eerlijk van hem

 2. Emiel het Debietje

  Vertrouwen met met anderhalf miljoen mensen die zoeken naar werk. Asociale media van links tot rechts die droeftoeteren en niet de waarheid durven te schrijven. Bewijs is toch wel de ultieme media misdaad van Keulen. Duizenden aanrandingen en het in de doofpot moeten stoppen. Net als nu het onderwerp werkgelegenheid. Waarbij het tover wword ‘mismatch’ is geworden. Wat zegt u?? U hebt 40 jaar gewerkt als monteur en u bent al 3 jaar werkeloos nee dan is er een mismatch meneer. Er is zoveel veranderd in drie jaar dat u niet meer geschikt bent, begrijp dat nou. U kunt wel voor uw subsidie-aanvraag voor 3000 euro een herscholingstraject volgen bij een goede VVD kennis van mij. Tja een mismatch.
  Dus wat nou vertrouwen? Misdadige en asociale hufters die kranten en omroepen gewoon voor hun karretje kunnen spannen en het arme Nederland trapt erin. Nou ik niet meer ik ga lekker mensen in hun bek spugen op mijn scootertje. Groetjes van Emiel.

 3. anoniempje

  Was gemend publiek; ook VVD, D’66, Groen Links etc.
  Hij wilde gewoon zijn mening doordrammen.
  Jort is ongeschikt als leider van een discussieprogramma.

 4. Ron

  1 van de sllllechtste TV programma’s die er gemaakt is dit jaar…Tenenkrommend.

 5. Gallus

  Zijn grote fout was geringschatting!
  Dat is niet te onderschatten morele fout.
  Dat geldt ook voor deze eigenlijk sympathieke en intuïtieve figuur.
  M.i zit hij te dicht bij het corps waar arrogantie wordt vereerd en zeker NIET onschuldig is zoals bij Kelder.
  De echte corpsbal lijdt aan een kille leegte en onverschilligheid welke gevuld en vertroost moet worden door hen op wie hij neer kijkt en van wie hij het later door bluf en maatschappelijke (financiële) positie behoeft af te dwingen…

 6. NPO

  De uitzending kwam toch uit Oss. De plaats waar de SP is opgericht.

  Beetje dom van Jort Kelder.

  Ik hou me hart vast als hij in januari Kamerbreed gaat vervangen met zijn rechts gebrabbel gasten. Hij kan niet tippen (nog geen 1%) aan kees boonman.

 7. Enzo Voort

  Alles goed en wel maar ook Eva, Jeroen, Jojanneke, Rick en meer van die betweters geven vaak een ongevraagde mening. De enige die geen mening heeft is, hoe kan het ook anders: Humberto.

 8. anoniem

  “Al had ik wel gelijk”… Meneer is helaas gewoon een stuk onfatsoen.

 9. Magda

  Het is gewoon over het paard getild. Eva gaat ook die kant op..

 10. me

  Hij presenteerde uitgesproken slecht, tenenkrommend zelfs

 11. Doe

  Ach,wie neemt een jaren 80 Wall Street karikatuur nog serieus.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.