Hoofdredacteur Jinek zwijgt over RTL Late Night

Ewart van der Horst, hoofdredacteur van Jinek en bedenker van De Wereld Draait Door, wil niet zeggen wat hij vindt van RTL Late Night. Dat zegt hij dit weekend in Het Parool. Van der Horst kan echter niet ontkennen dat hij met een bepaalde blik kijkt naar de talkshow van Humberto Tan. “Natuurlijk. Als jij een stuk van een collega leest, zie jij toch ook als het intro niet loopt of er een verkeerde kop boven staat? Dat is een kwestie van beroepsdeformatie“, zegt de bekende televisiemaker.

Tijdens het kijken ziet Van der Horst al snel verbeterpunten van een programma. “Ik denk dat ik goed en snel analytisch kan kijken naar programma’s en kan doorgronden wat goed is of beter kan.

Als hij wordt gevraagd om RTL Late Night te analyseren, geeft hij echter niet thuis. “Dat is flauw. Ik probeer die eigenschappen in te zetten bij de programma’s die ik maak.

Met Jinek gaat het nu goed, al zijn er nog genoeg verbeterpunten, vindt Van der Horst. “We zijn nog altijd niet waar we moeten zijn. Dat zit hem in de continuïteit. Een normaal tv-seizoen duurt minstens negen maanden.”

Wij beginnen nu, in maanden, pas aan het tweede seizoen. Als je dat afmeet naar de impact en de kijkcijfers, zijn we redelijk op orde. Er is gelukkig veel ambitie, die gepaard gaat met gezonde wedstrijdspanning.”

Een groot interview met Ewart van der Horst kunt u dit weekend lezen in Het Parool, via Blendle.

Foto: RTL

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen