Annabel Nanninga: ‘Geen hekel aan Sylvana Simons’

Annabel Nanninga en Sylvana Simons gaan elkaar niet de tent uitvechten als ze straks samen in de gemeenteraad van Amsterdam zitten. Dat vertelt de columniste vandaag in het AD. Nanninga is bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 lijsttrekker voor Forum voor Democratie. Ook Simons wil de raad in. ‘Wordt het een bitchfight?’, vraagt het AD vandaag aan Nanninga. “Elke nieuwe partij is welkom: de bestaande partijen moeten zo snel mogelijk uit elkaar gespeeld worden.

Ze is dan ook niet van plan om Simons weg te pesten. “Ik heb geen hekel aan haar. Ik houd niet van haar slachtofferrol, hoe ze alles vanuit de emotie speelt.”

Het gaat om de inhoud, aldus Nanninga. “Dat gedoe dat Surinamers ‘allemaal nazaten van slaven zijn’, ik vind het niet zo belangrijk. En met de criminalisering van Zwarte Piet heeft ze alleen maar verzet georganiseerd. Aan het reële probleem van racisme – dat mensen vanwege hun huidskleur geen baan krijgen – heeft ze niks veranderd.”

Waarom is ze eigenlijk in zee gegaan met Thierry Baudet en niet met Geert Wilders? “Het is de eerste keer dat ik die vraag krijg. Het antwoord is misschien simpel. Ik heb één keer op de PVV gestemd, op Harm Beertema, maar heb mezelf nooit bij die partij gezien. De FvD is democratischer en heeft een positievere boodschap.

Het AD-interview met Annabel Nanninga kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen