Annabel Nanninga: ‘Geen hekel aan Sylvana Simons’

Geplaatst op Thu 14 Dec 2017 om 10:30

Annabel Nanninga en Sylvana Simons gaan elkaar niet de tent uitvechten als ze straks samen in de gemeenteraad van Amsterdam zitten. Dat vertelt de columniste vandaag in het AD. Nanninga is bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 lijsttrekker voor Forum voor Democratie. Ook Simons wil de raad in. ‘Wordt het een bitchfight?’, vraagt het AD vandaag aan Nanninga. “Elke nieuwe partij is welkom: de bestaande partijen moeten zo snel mogelijk uit elkaar gespeeld worden.

Ze is dan ook niet van plan om Simons weg te pesten. “Ik heb geen hekel aan haar. Ik houd niet van haar slachtofferrol, hoe ze alles vanuit de emotie speelt.”

Het gaat om de inhoud, aldus Nanninga. “Dat gedoe dat Surinamers ‘allemaal nazaten van slaven zijn’, ik vind het niet zo belangrijk. En met de criminalisering van Zwarte Piet heeft ze alleen maar verzet georganiseerd. Aan het reële probleem van racisme – dat mensen vanwege hun huidskleur geen baan krijgen – heeft ze niks veranderd.”

Waarom is ze eigenlijk in zee gegaan met Thierry Baudet en niet met Geert Wilders? “Het is de eerste keer dat ik die vraag krijg. Het antwoord is misschien simpel. Ik heb één keer op de PVV gestemd, op Harm Beertema, maar heb mezelf nooit bij die partij gezien. De FvD is democratischer en heeft een positievere boodschap.

Het AD-interview met Annabel Nanninga kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV
20 Reacties op “Annabel Nanninga: ‘Geen hekel aan Sylvana Simons’”


 1. Sylv Аnus

  “de bestaande partijen moeten zo snel mogelijk uit elkaar gespeeld worden”

  Wat een negаtieve aap.

 2. Sylv Аnus

  “de bestaande partijen moeten zo snel mogelijk uit elkaar gespeeld worden”

  Wat een negаtieve aap!

 3. op naar vrijdagavond ,20.30 ...RTL7

  annabell for president,

 4. mark

  Annabel heeft lekkere tieten

 5. Guido

  Annabel is niet zomaar eng, ze is heel erg eng. Annabel for president, hoe verzin je het. Mevrouw zegt dat je overal grappen over mag maken. Mss wel, maar moet je dat dan ook doen, onder het mom van vrijheid van meningsuiting? Lijkt mij niet mevrouw Nanninga. Ik ben razend benieuwd wat er in dat bolletje van je omgaat op het moment dat je die ‘grap’ over de dodenherdenking maakte. Wat was je doel daarmee eigenlijk? Vond je hem zelf heel erg grappig? Let wel, ben zelf erg van de subtiele, zwarte en soms harde humor, maar deze kon ik even niet plaatsen. Vond Thierry dat wel goed eigenlijk? Grappen over de oorlog en daarmee indirect de Joden kwetsen? Of weet jij iets van hem wat wij niet mogen weten dat je ermee weg komt. Brrr…wat ben je toch een creep

 6. kees de Vries

  Annabel is top!

 7. Guido

  Goed beargumenteerde reactie Kees, complimenten hoor. Waarom vind je haar top? Of ben je zelf ook wel van de ongenuanceerde extreemrechtse gedachten?

 8. GW

  @Kees de Vries:

  Als jij haar een creep en extreem rechts mag noemen, dan heeft zij ook het recht politieke opvattingen te hebben die jou niet aanstaan. Gelijk oversteken.

  “Je hais vos idées, mais je me ferai tuer pour que vous ayez le droit de les exprimer.”

  Oftewel: ik verafschuw wat u zegt, maar ik zal uw recht om het te zeggen met mijn leven verdedigen. – Voltaire

 9. Guido

  GW, ik zeg ook nergens dat zij niet vrij is in haar opvattingen, als je dat uit mijn bijdrage haalt vind ik dat reuze knap. Ik geef er mijn mening over en stelde tegelijkertijd de vraag wat er in haar hoofd omging toen ze bv die grap over de dodenherdenking maakte. Dat intrigeerde mij. Dus voordat je mij de volgende keer weer eens aanspreekt, doe dat dan wel op de juiste gronden

 10. GW

  @Guido (abusievelijk Kees de Vries aangesproken):

  Je zegt: “Mss wel, maar moet je dat dan ook doen, onder het mom van vrijheid van meningsuiting?” en “vond Thierry dat wel goed eigenlijk?”.

  Ik kan hier met de beste wil niet iets anders uit opmaken dan dat je eigenlijk vindt dat het niet kan. :S

 11. Guido

  GW, klopt, dus nog een keer, zij mag haar opvattingen hebben en nogmaals; ik stel haar een aantal vragen, puur om erachter te komen wat haar tot dat soort ‘grappen’ brengt, maar wellicht dat jij het weet?

 12. Guido

  @GW en het lijkt mij inderdaad duidelijk dat ik allesbehalve haar opvattingen deel en ook vindt dat bepaalde grappen niet kunnen, maar dat is nog wat anders dan dat ik haar verbied ze te maken. Snap je nu de nuance?

 13. Guido

  ‘ook vindt’ is uiteraard ‘ook vind’

 14. Momo

  Nu gaat GW ook al tof lopen doen dat zij (hij!) Frans spreekt. Uitslover!

 15. GW

  @Guido: Ik begrijp de nuancering prima, maar het lijkt me eerder dat je nu nuancering veinst om intolerantie te maskeren. Maar goed, ik kan het mis hebben.

  Nee ik weet niet wat haar beweegt. Vond haar in haar TPO-columniste-dagen een behoorlijke one-note-stukjestyper. Niet echt bijster relevant. Vind bijv. een Sietske Bergsma veel relevanter.

 16. Fien

  Annabel vind ik een prettige en moedige vrouw. Sylvana is gewoon geschift en kan beter teruggaan naar Suriname, daar moeten ze haar ook trouwens niet :-)

 17. Guido

  Vreemde discussie dit. Ik veins nuancering en ben tegelijkertijd maskeer ik intolerantie? Ik zeg volgens mij al 4 keer dat zij haar opvattingen mag hebben, net zoals ik het daar niet mee eens mag zijn. Als dat intolerant is, hoe zou je dan de meningen van Annabel over anderen willen omschrijven? Of valt dat onder de noemer
  ‘moedig’ zoals @Fien haar omschrijft. Ook daar ben ik benieuwd naar. Waarom moedig? Omdat ze termen als dobberneger etc in de mond durft te nemen? Overigens heb ik bij het woord prettig hele andere associaties dan bij mevrouw Nanninga. Wat is er zo prettig aan dan? Het intrigeert mij mateloos. @Fien, jij vindt iemand die dus een ‘lollige’ opmerking maakt over bootvluchtelingen en vooral de dodenherdenking een moedig en prettig persoon? Bijzonder…

 18. Gé Braadslee

  @ Guido onze handjeklapbegonia

  Ga ff een lekker bakkie slappe thee zetten man en nunanceer je vrouw de kerstboom in (als je die al zou hebben).

  Annabel is inderdaad top, ben blij dat er nog mensen zijn die niet wegkijken voor de realiteit.

  Als je benieuwd bbent Guido handjeklapbegpnia naar welke realiteit ik bedoel, dan moet je ff onder je steen vandaan kruipen en minder slappe thee drinken.

  Daaaaag Guido

 19. Zee

  Ze is vreselijk..

 20. anoniem

  Ik ben benieuwd of mw. dit na een jaartje gemeenteraad nog steeds vindt.. :-)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.