Twan Huys heeft nog steeds geen spijt van Holleeder

Geplaatst op Fri 10 Nov 2017 om 13:45

Twan Huys heeft nog steeds geen spijt van de College Tour-uitzending die hij in 2012 maakte met topcrimineel Willem Holleeder. Dat heeft hij gezegd in het programma Tijd voor MAX. De uitzending met Holleeder wordt gezien als een smet op de mooie historie van het programma, maar Huys vindt het vooral vervelend dat iedereen hier steeds over begint. “Iedere keer als het weer even stil wordt, is er zo iemand als jij om me daaraan te herinneren“, sprak hij Martine van Os vermanend toe.

Huys staat nog steeds achter de keuze van toen. “Toen we de keuze hebben gemaakt om hem te interviewen – dat was op het moment dat elk journalistiek programma en elke krant een interviewaanvraag bij zijn advocaat had neergelegd – omdat hij zijn straf had uitgezeten en een vrij man was, en als je je straf hebt uitgezeten, mag je interviews geven.”

Maar iemand die in College Tour zit moet toch een voorbeeld zijn voor de studenten? “Dat hebben we ook meteen duidelijk gemaakt. We hebben het programma van opzet veranderd. Er was bijvoorbeeld geen openingsapplaus en standaard slotvraag wat zijn advies aan de kijkers thuis is. Dat hebben we allemaal veranderd.”

Toch is de Holleeder-uitzending heel leerzaam geworden, vindt Huys. “Er zaten momenten in dat programma waar je heel veel van kon leren, vreemd genoeg. Een goede vriend van mij is directeur van een VMBO in Amsterdam en die vertelde: ‘Onze maatschappijleer-leraren laten dit programma zien in de klas en de leerlingen steken daar ontzettend veel van op.‘”

Een van mijn vragen aan hem was namelijk: ‘Ik weet dat je een zoon hebt, wat zeg je als vader tegen je zoon als je de helft van je leven in de bak hebt gezeten? Hoe leg je uit wat jouw carrière is? Wat zeg je tegen hem?’ Toen zei hij: ‘Word niet zoals je vader.’ Dat was een zin die ik nooit eerder gehoord heb van hem. Ik ben zelf vader en dat vond ik heftig om te horen dat je dat tegen je kind zegt.”

Al met al schaamt Huys zich er niet voor. “Het programma is nog steeds een van de meest bekeken programma’s online. Alle uitzendingen van College Tour staan online en er wordt nog heel vaak naar gekeken.”

Foto: Omroep MAX
20 Reacties op “Twan Huys heeft nog steeds geen spijt van Holleeder”


 1. Rukker

  Lekker voorbeeld Twan, de enigste licht kritische vraag als voorbeeld nemen voor het hele gesprek. Treurig als je naar een aantal jaren niet tot andere inzichten komt. Wat is er mis om te ontdekken dat je er soms missers tussen hebt zitten. Het zal wel een groot EGO zijn of gewoon een plaat voor de kop.

 2. joost

  Het is die typisch linkse gewoonte om nooit eigen falen toe te geven. Het is altijd iemand anders zijn/haar schuld.

  Twan Huys is een partijdige (gr.links) namaak journalist en triest figuur, niet objectief en ons vaak foutief en vals voorlichtend. Onbetrouwbaar en fout.
  Holleeder was natuurlijk een absolute blunder van hem om deze crimineel een podium te geven, zodat sommigen hem, nog leuk vonden ook.
  Lees het boek van de zus van Holleeder maar eens , zodat je kunt constateren dat Huys dit alleen maar deed om publiciteitsgeile redenen. Echt schandalig en hij komt er nog mee weg ook. Typisch npo/vara, als je maar links bent nietwaar.

  Maar Huys is een vooringenomen man , arrogant ook, HIJ heeft altijd gelijk weet U wel.
  Hij heeft ons tijdens de Amerikaanse presidents- verkiezingen avond na avond
  ( hij kreeg daarvoor van de vara buitengewoon veel zendtijd)
  tezamen met die andere linkse blinde vink Charles Groenhuijzen, fout voorgelicht, altijd Trump beledigd en afgekraakt, terwijl hij het telkenmale opnam voor de oplichtster mevr. Clinton, die vele miljoenen dollars in haar fondsjes kon stoppen vanwege een uranium deal en lezingen voor banken.
  Huys schreef over mevr. Clinton ook een promotie boekje, wat niemand kocht trouwens, wat zijn favoriet verloor de verkiezingen.
  Huys mag van mij morgen vervangen worden door iemand die wel eerlijk en objectief is.

 3. jan

  Hij hoeft ook geen spijt te hebben Holleeder was in die tijd een knuffel crimineel iedereen wilde met hem op de foto en John van de Heuvel wilde ook een groot interview met maken in een duur hotel,alleen zijn de mensen dat al weer vergeten.

 4. Bep

  Ik heb het nooit WILLEN zien, ik vind het een schande als dit soort figuren tv tijd en publiciteit krijgen.Twan Huijs heeft een grote fout gemaakt.Net zoals het AD met die treitervlogger. Vreselijk.

 5. Sjaak

  Twan Huys heeft op onze TV de gelegenheid gekregen van het linkse kartel, om een haatdragende jacht te openen tegen de nieuwe president van Amerika.

  Maar Huys: je zit en zat er naast.
  Trump doet het op zijn manier, zit er nu een jaar en blijft ook president.

  Jouw bijdrage op onze Nederlandse TV, was haatdragend, niet objectief en daarom
  schandalig tegen de president van een met ons land bevriend en belangrijk land.

  Je bent kampioen is het beledigen van een staatshoofd.
  Trouwens ik heb je boekje over Clinton wel gelezen, mijn mening erover: wat slecht en wat waardeloos door jou geschreven.

 6. Ano Nymous

  Sjaak. je weet ook dat Trump nog niks voor elkaar gekregen heeft?
  Een jaar lang roeptoeteren. Iets anders heeft hij nog niet gedaan…
  Heeft VS nog verdeelder gemaakt dan het al was.
  Trump hoeft niet belachelijk gemaakt te worden, dat doet hij zelf wel.

 7. Sjaak

  Trump heeft onlangs voor Amerika van China voor 250 miljard dollar aan transacties gedaan, goed voor de verwaarloosde werknemers uit het Obama tijdperk.

  Ik zie dit Rutte nog niet doen.

  Dus Huys, pardon, Ano Nymous, volg wel de actualiteit en lees eens kranten.

 8. Ano Nymous

  Nou wauw. Dat was alleen om in een goed blaadje bij China te komen. Om samen de strijd aan te gaan tegen vijand Noord Korea.
  Trump heeft een doel voor ogen. Oorlog voeren.
  Onlangs sloot hij ook nog een wapen deal af met notabene het land waar aartsvijand Bin Laden vandaan kwam. De man die 1000 en Amerikanen gedood heeft.
  Maar goed als je zo’n harde plasser krijgt van Trump, wanneer vertrek je naar The US of A, Sjaak?
  Ik volg veel media, zo jij ook vaker moeten doen. Dan weet je dat Trump een hele enge, gevaarlijke man is…

 9. Ano Nymous

  Nou wauw. Dat was alleen om in een goed blaadje bij China te komen. Om samen de strijd aan te gaan tegen vijand Noord Korea.
  Trump heeft een doel voor ogen. Oorlog voeren.
  Onlangs sloot hij ook nog een wapen deal af met notabene het land waar aartsvijand Bin Laden vandaan kwam. De man die 1000 en Amerikanen gedood heeft.
  Maar goed als je zo’n fan bent van Trump, wanneer vertrek je naar The US of A, Sjaak?
  Ik volg veel media, zo jij ook vaker moeten doen. Dan weet je dat Trump een hele enge, gevaarlijke man is…

 10. Arian

  Een slecht voorbeeld voor studenten is ook een voorbeeld.

 11. Ano

  Huys is gek op zichzelf

  Huys is niet objectief

  Huys is geen goed interviewer

  Huys parasiteert op belastinggeld

  Huys spreekt geen ABN

 12. Otto Groeneveld

  Eikel ben Twan. Podiummgeven aan een gestoorde tyfys crimineel. Eikel hoort gewoon weg te rotten

 13. Gallus

  Wanneer komt er eens een interviewer die Rutte niet steeds laat weglopen!
  Rutte beantwoord geen ENKELE vraag.
  Dat is zijn voornaamste kwaliteit; onmiddellijk weg van het concrete en dan in algemeenheden babbelen d.w.z. praten over dingen die we allemaal weten en allemaal goed vinden en weg is hij weer: lachen, grapje enz.
  Wie zet hem eens klem!! Hoognodig. Niet bang zijn dat hij beledigd speelt of letterlijk wegloopt!
  Te gek! Burgers krijgen geen antwoord waaraan, waarom, voor wie, ter gelegenheid daarvan, hun geld wordt uitgegeven; zij mogen het niet weten! Steeds wordt hetzelfde gezegd letterlijk honderd keer; vestigingsklimaat en banen. Dat de meeste experts dat bestrijden? Wordt aan voorbijgegaan!
  Opnieuw: “banen, banen”
  Welke interviewer toont DAT eens aan; simpel dat hij GEEN antwoorden geeft, dus NIET volgende vraag, nee DEZELFDE vraag! AANTONEN dat hij steeds wegloopt!
  WIE?! Jij Twan? Niet bang zijn dat hij de studio uitloopt!
  Afgezien van de vraag of Rutte gelijk heeft of niet.
  Babbelen i.p.v. antwoorden geven is schande. Speelt ongetwijfeld wel open kaart met de zeer rijke aandeelhouders; dat ZIJN n.b. niet eens de bedrijven!

 14. Ikke

  Zijn uitspraken etaleren zijn niveau: VMBO. Willem Holleeder hoort niet in zaal vol studenten geïnterviewd te worden. Want in die setting is het heel makkelijk wegduiken. Zeker als de presentator ook nog bij een confronterende vraag van een student de discussie stopt “omdat er nog meer vragen in de zaal zijn”. Twan Huys is een amateur. Kijkcijfers zijn geen maatstaf.

 15. Bart

  @Ikke Eens! Alleen dat laatste is natuurlijk wel een maatstaf.

 16. Gallus

  Zeker!
  Kijkcijfers zijn geen maatstaf voor kwaliteit.
  Dat is nou het enige waarvoor ik het nazisme als voorbeeld graag gebruik!

 17. anoniem

  Maffia tv…

 18. Rogier

  Wat n opmerkingen hier… zegt wat over het niveau… of je de uitzending kon waarderen of niet, hij laat tenminste ook eens de andere kant zien van de werkelijkheid…

 19. Jan

  Inderdaad, men zou het werk eens waarderen, niet de persoon…

 20. karel

  Rutte:

  actueel: ( zojuist via de media):

  “Nederlanders U staat een lasten- VERZWARING te wachten van 3.4. miljard euro !”

  Wat een jokkebrok die Rutte he ?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.