Ook top-dj’s helpen RTL Late Night niet uit slop

Geplaatst op Wed 18 Oct 2017 om 8:15

De Humberto Tan-show RTL Late Night weet de weg omhoog maar niet te vinden. Met trots kondigde de redactie aan dat er gisteren twee top-dj’s én een oud-Spice Girl aan tafel kwamen, maar de kijker keek niet op of om. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Top-dj’s David Guetta en Martin Garrix en oud-Spice Girl Melanie C trokken niet meer dan 451.000 kijkers (12 procent). Daarmee wist RTL Late Night maar net een plek in de dagelijkse kijkcijfer top 25 te handhaven.

Veel liever keken mensen naar de inhoudelijkere concurrent Pauw. Dat programma kwam uit op 965.000 kijkers (31 procent), een absolute topscore voor een programma op de zeer late avond.

Maar niet alleen NPO 1 overtrof RTL 4 tijdens RTL Late Night. Ook SBS 6 was aanzienlijk meer in trek: Hart van Nederland kwam uit op 612.000 kijkers (13 procent).

En ook de voetbalnabeschouwing op Veronica die iets na half elf begon was met 535.000 kijkers (14 procent) meer in trek.

RTL Late Night heeft sinds afgelopen januari niet langer het goud in handen op de late avond.

Foto: RTL Late Night
94 Reacties op “Ook top-dj’s helpen RTL Late Night niet uit slop”


 1. Jeroen

  Zet Beau op die plek ipv Tan!

 2. Erik

  Tsja, men weet inmiddels wel dat er geen kritische vragen komen en alles toch maar wordt weggelachen door de heer Tan. Het vernieuwende is er absoluut af en nodigt beslist niet meer uit om te gaan kijken in tegenstelling tot bijvoorbeeld Pauw (maar die moet wel ophouden met het uitnodigen van niksnutten als Ismael Ilgun enzo)

 3. iNSiDeR

  Nog even er komt iets anders op het tijdslot van Humberto.
  Sowieso geen Beau, wel iets met 3 mannen aan een tafel en natuurlijk wisselende gasten.
  Let de komende tijd goed op!

 4. Anouk Smullers

  Niemand zit op dit programma meer te wachten, of je er nu de minister president neerzet of een top dj, de kijkers willen deze show echt niet meer. Humberto (walgelijk) moet opdonderen, hoe walgelijk om de begrafenis als persmoment uit te kiezen voor zijn moment om te laten zien dat “alles goed is hoor mijn zijn op geld beluste vrouw Ineke” om te kotsen

 5. krijg je ervan

  Niemand kan Tan meer redden van de ondergang die hij zelf in gang heeft gezet.

 6. Hohoho

  Hebben ze bij rtl nu
  nog niet door dat die Tan uitgescheten is door de kijkers?

 7. Bart

  @Insider Denk je W, J en R?

 8. boris

  Pauw was gisteren weer ijzersterk.

 9. L BATISTA DA COSTA

  GOIDEMORGEM IK BEN BRAZILIAN KONT IJ VOOR MEIJ HELP ONDAT IK GEEN GELD VOOR MEIJ TAND EMPLANTACI AUB HELP MI DANK

 10. west

  RTL KOMT MET NIEUW HULP PROGRAMMA

  REDT MIJN ZENDER !

 11. Robin

  Insider: 3 mannen aan tafel? Toch geen Wilfred, Johan en René? Hun 5x per week met hun kleutergedrag op tv is nóg erger dan Tan!!

 12. Peter

  west 
  Wed 18 Oct 2017 om 8:53

  RTL KOMT MET NIEUW HULP PROGRAMMA

  REDT MIJN ZENDER !

  —–
  Help, de anager geeft ons een burn-out gaat het heten.

 13. Peter

  *manager

 14. Ray

  Niet alleen Tan is een probleem voor dit programma, ook de gastenkeuze.
  Wie zit er te wachten op het zoveelste stelletje dj’s dat komt vertellen hoe geweldig en muzikaal en rijk ze wel niet zijn, en een zangeres van wie we sinds de millenniumwisseling niks relevants meer hebben gehoord?

 15. Peter

  Jongelui trap er niet in. Laat je niks op de mouw spelden met dat multihyphenate gel u l. Je hebt gewoon een functie en niet tien.

 16. pietje puk

  Tan zit alleen maar stom te lachen, heeft niets met journalistiek te maken

 17. Sven L.

  Was geen beste uitzending…

  Beetje overkill aan muzikanten, er waren nog nét 8 minuten vrijgemaakt om over iets relevants te praten. Viel me trouwens wel op dat er geen reclamebreak was..? Of minder dan normaal in ieder geval.

 18. west

  @ Pietje puk Hij kan beter stoppen en zich toeleggen op het sinterklaas feest
  Die pieten lachen toch ook constant
  althans dat zei Toon Hermans toch???

  Zijn knecht staat te lachen……enz enz.

 19. Don

  Top-DJ’s.. waar dan???

 20. Kaaskijker

  Heb niet gekeken hoor maar top dj’s zijn vaak saaie tv-gasten. “Ja, toen was ik in Mexico City, vet gaaf daar. Toen was ik in Tokio, hele andere cultuur en mensen. Toen was ik in Rio de Janeiro, vet gaaf daar.” Of ze houden hun kiezen op elkaar over de sex, drugs en rock ‘n roll of ze maken het niet mee. Maar het te horen krijg je het niet.

 21. Meneer Kaktus

  Het ligt maar deels aan Tan, want ook Beau scoorde afgelopen zomer matige kijkcijfers (ondanks al die juichende recensies).

  Het probleem zit ‘m in een luie redactie, die ervoor zorgt dat oninteressante gasten aan tafel zitten. Dat wordt aangevuld met CN’ers uit de Galjaard-stal die een programmaatje te pluggen hebben en zo nu en dan een kwijlende Waylon aan tafel. Geen enkele urgentie, inwisselbare gasten en geen visie.

 22. Hoe Dom

  Rtl probeert de jonge kijker,die massaal afhaakt bij lineaire tv, terug te winnen met hippe DJ’s waar de oudere kijker niks mee heeft.. Die jonge kijker kijkt gewoon niet naar rtl 4 en de oudere kijker haakt af omdat zij niet eens weten wie die DJ’s zijn. Je maakt dan tv voor..? Ja, voor wie eigenlijk?

 23. Bart

  Het ligt er in eerste instantie aan dat Humberto het programma presenteert. Daarnaast aan de redactie en de gene die de leiding daarvan heeft samen met Humberto. Dan komt automatisch bij de gasten, onderwerp en fragmenten keuzes.

  @Meneer Kaktus Het programma was van de zomer beter. Er kon nog steeds een hoop anders en beter, maar je kon merken dat de sfeer achter de schermen goed was toen Humberto er niet was. Die feel was ook op het scherm te zien. Het scoorde niet veel hoger, maar dat lag in de eerste plaats niet aan Beau en Marieke zoals dat nu bij Humberto wel het geval is.
  Summer night had vanuit een steeds wisselende (buiten) locatie gemoeten. Meer moeten doen met het thema zomer. Gewoon een uur moeten duren i.p.v. anderhalf uur. Het kwam een uur te vroeg. Had gewoon om 22.30u of misschien zelfs 23.00u gemoeten. Veel mensen waren natuurlijk op vakantie. Het programma had 4 van 5 avonden 2 herhalingen voor zich. Zo zijn er nog meer dingen te noemen die niet goed waren. Als je de reacties volgt sinds de zomer tot nu dan is een ding heel duidelijk en dat is dat men liever Beau op dat tijdstip wil. Met Marieke die ineens een stuk beter en populairder werd nu ze niet meer naast Humberto stond.

 24. Bart

  @Hoe dom Volgens Tan bij Dwdd kijken er heel veel jongeren naar het programma. Echt totale onzin!

 25. Wyatt

  Slechte lead in vooral.

 26. 👎

  Bart, staak je lastercampagne, anders word je getraceerd en sta je binnenkort in de rechtbank wegens smaad.

 27. G.

  Late night: zonde van de zendtijd

 28. HENK

  Inmiddels heeft Tan al zijn geloofwaardigheid verloren door zijn optredens in dansshows,fotografeer wedstrijden, tv quizen alsmede door zijn aanwezigheid op
  CD’s en Evenementen.
  Vooraf kon je al weten dat deze overkill dodelijk is maar RTL weet het altijd beter, zeg maar.

  Nog maar te zwijgen over zijn vermeende affaire en de manier waarop hij daar mee omging.

  Ook dat irritante pak met das ,alsof hij zo van de Bank komt, helpt niet aan het toegankelijk maken van het programma.

  Straks komt Jinek weer en is het echt over met RTL Late Night.

 29. Ron

  Ik zag even een klein stukje van het gesprek met Melaniie C, maar zag gelijk weer die ietwat vooroverbuigende glibberige houding van Tan hierbij, en toen was ik weg…
  En natuurlijk gaat dit niet scoren, het is geweest. Voor een paar jaar geleden was dit ‘fris en fruitig’ DJ’s en celebrities in de uitzending maar daar red je het dus niet mee period.

 30. Marly van der Velden Lover

  Tan moet wat kritischer zijn, Beau deed dat wel, misschien is een duo presentatie beter voor late night! Dus Tan samen met een vrouw aan tafel Marieke mischien?

 31. Mike

  Dit programma heeft nul relevantie en schuurt nergens. Gooi die hele redactie eruit en ga op zoek naar betere en meer ervaren mensen.

 32. anonymous

  Je kijkt geen talkshow om alleen muzikale gasten te zien
  .Ben ook naar Pauw gezapt.

 33. Jim Freeman

  Voetbal Inside, een programma waarin de “3 L’ln” een kritische noot op de samenleving loslaat met een vleugje humor en veel puberaal gezwets. Ik vond het best wel amusant, languit op de bank kijken naar Gijp, Derksen en Genee maar dan toch op tijd schakelen naar Jinek,Pauw of andere programma’s met meer inhoud. Ze zijn over de TOP ” Klaar “!!! Derksen met z’n quasi intellectueel “schijt aan alles gezever” moet nu plaats gaan maken voor een frisse verschijning evenals de aan een spraakgebrek lijdende Hans Boskamp. V.d. Gijp’s kut/lul en neuken vocabulair heeft zn beste tijd ook wel gehad en hij zou een cursus “conversatie-nederlands voor beginners” bij het LOI moeten overwegen. Als side-kick van Goedele Liekens zou hij een goed figuur slaan. Maak toch plaats voor Helene Hendriks die met Wilfred best een leuk duo zou vormen in een andere format wellicht en met meer journalistiek niveau. Wanneer ziet Galjaard nu eens in dat zijn programmering rammelt en het publiek zijn o.h.a. nietszeggende kut-programma’s meer dan zat is. De meeste RTL progr. vallen dagelijks buiten de Top 25. Humberto Tan zou beslist een carrieremove moeten overwegen wil hij tzt niet helemaal uitgekotst worden als talkshowhost. Ik blijf overigens gewoon door zappen…

 34. Jip

  @Tan is niet kritisch. Nooit geweest. Dat kan hij ook niet.
  Marieke is te licht voor aan tafel. Ik denk dat Tan ook niemand dult naast zich. Het moet de grote Humberto show zijn. Het is in de mediawereld ook niet onbekend dat Marieke om een hele andere reden weg is bij het programma dan dat zij en RTL beweren. Het wordt tijd dat het eens naar buiten gaat komen. Kwestie van tijd. Beau is wel geschikt voor late night. Er moet ook wel wat aan die redactie gedaan worden.

 35. Jip

  @Marly bedoelde ik

 36. Eindregie

  Dat Meester Tan het zelf niet inziet. Maar weer eens het bewijs dat zelfkennis niet de sterkste kant is van deze host. We mogen hopen dat hij binnenkort bij een of andere Ziggo zender achter de decoder verdwijnt, waar hij met (ex-) voetballers hele integere gesprekken kan voeren tussen de bewegende beelden in.

 37. ?

  ze schijnen echt niet te begrijpen dat muziek niet werkt binnen zo’n format. ook niet mensen die over muziek praten buiten de doelgroep. Wat is hier moeilijk aan?

 38. andre

  Men stemt massaal af op Netflix waar weer een aantal topseries zijn toegevoegd. En volgend jaar wordt het alleen maar meer.

 39. Flits Bom

  Tan is klaar, dat wordt helemaal niks meer.
  Is als journalist een pleaser en stelt nooit een moeilijke vraag maar wil alleen maar aardig gevonden worden. Bovendien zit er ook niet veel inhoud in en zelfs als de bal voor open doel ligt laat hij hem vaak gaan. Wegwezen !

 40. Lucas

  @Jip Heeft Tan met z’n handjes aan Marieke gezeten?

 41. Flits Bom

  @ L BATISTA DA COSTA : alles zelf trekken met een schone tang is het goedkoopste.

 42. Patrick

  Mensen zijn Fake zo zat.

  En Tan is dubbel Fake…

  Bye bye Tannetje….

 43. De Leukste Thuis

  Jip spreek je uit !!

 44. animo

  Genoten van dwdd met Glennis Grace wat was ze goed.

 45. Jim Freeman

  Rectificatie: In eerdere reaktie aangaande Voetbal Inside de naam vermeld van Hans Boskamp(R.I.P.) …moet natuurlijk zijn Jan Boskamp.

 46. G.

  Wat was het weer een dieptepunt gisteren

 47. Frank

  Nu op SLAM! lekkere live sets van alle top DJ’s!

 48. Bart Wijnen

  Wie is eigenlijk de Undercover Boss bij RTL4? Het wordt hoog tijd dat hij zijn vermomming af doet.

 49. Renate Vandebaan

  Ik heb wel genoten toen Marieke Elsinga de Talent Award won bij de Televizier Ring donderdag. Iedereen bedanken behalve Humberto. Dat MOET een statement zijn geweest. Heerlijk. Arrogante man.

 50. joost

  Ben Umberthoo meer dan spuug zat. Die vent is totaal niet te verstaan.
  Lacht nog dommer overal om dan L.de Mol. En vind zichzelf belangrijker dan zijn gasten. En na zijn vreemd gaan met dionne moet ik hem helemaal niet meer.

 51. Marly van der Velden Lover

  Hebben ze een ster aan tafel Melanie C en dan krijgt ze 10 min. de tijd om vragen te stellen en op te treden dat allemaal in 10 min tijd + filmpjes tussendoor.
  hoe slecht

 52. Graaf Volkert

  Melanie C een ster? Ja een uitgedoofde dan welteverstaan.

 53. Julian

  Melanie C is zeker een ster, weliswaar niet in de charts meer, maar dat zijn er wel meerdere niet,

  Mel C heeft van alle jaren 90 zangeressen er het verste gebracht. en kan zich in een rijtje plaatsen als Madonna, Tina Turner, Kylie Minogue, Aretha Franklin en Diana Ross. Over 50 jaar weet iedereen nog wie Melanie Chisholm is.

 54. Graaf Volkert

  Durf ik te betwijfelen, Julian.

 55. Davie

  Wie de fok is Melanie Chisholm?

 56. Julian

  ooit gehoord van de Spice Girls, Davie, of van de nummers “Never Be The Same Again” en “I Turn To You”, of het album “Northern Star of “Beautiful Intentions”?

 57. Graaf Volkert

  Julian. Kijkend in de hitdossiers weetjij ook dat die albums van haar geflopt zijn.
  Alle solocarrieres van de Spice Girls zijn niet succesvol gebleken. Ook van Mel C niet…

 58. Julian

  Northern Star zou ik niet als geflopt beschouwen, ok, in eerste instantie ging het niet goed, tot NVBTS werd uitgebracht als single, en we weten allemaal waar dit nummer geeindigd is in de charts.

 59. Davie

  Ik ken geen van die nummers. Spice Girls ken ik wel, uit de tijd dat ik mijn radio bijna uit het raam had gegooid vanwege onophoudelijk van die achterlijke, gehypete doosjesmuziek.

 60. Julian

  Northern Star 50 weken in de albumlijst met 8 als hoogste positie

 61. Julian

  dan moet je toch wat aan je muziekkennis gaan doen, als je 2 nummers niet kent die op 1 hebben gestaan

 62. Graaf Volkert

  Nu moet ik Davie gelijk geven. Spice Girls was popmuziek volgens een formule
  En formules raken altijd uitgewerkt in de muziek. Toen er genoeg aan die meiden verdiend was lieten de platenbobo’s hen vallen en hadden ze niet het talent zelfstandig een carrière uit te bouwen…

 63. Graaf Volkert

  Julian. O je hebt geen degelijke muziekkennis als je 2 nr 1 songs niet kent of vergeten bent?
  Er schort niks aan mijn muziekkennis en toch zijn die nummers niet blijven hangen bij mij…

 64. Davie

  Julian is zo’n figuur die denkt dat wat op 1 heeft gestaan belangrijke informatie is. Alsof je de universiteit niet kunt afronden als je rommel als Busje komt zo niet kent. Wat een aap.

 65. Niek

  Tan gaat hem niet meer worden. Ik denk dat hij het tij niet meer gaat keren. Bovendien snap ik het profiel van RTL Late Night niet. Concentreren ze zich nu op entertainment of nieuws en politiek? De ene dag zit het vol dj’s, de andere dag een special met Rutte over de formatie. Trouwens, de obsessie met dj’s bij RTL Late Night, snap ik ook niet, hebben vrij weinig te melden. Vanavond weer 1.

  Mensen willen actualiteit, er is geen enkele urgentie om naar RTL Late Night te kijken, verkeerde gasten, verkeerde presentator. Ik zou Wilfred het wel fraag zien doen, misschien afwisselend met Beau.

 66. Graaf Volkert

  Ja en Julian denkt dat hij daarmee de wijsheid in pacht heeft.
  Met hitlijsten kan gesjoemeld worden. Ik weet zeker dat Julian geen kennis heeft van muziek buiten de hitparade om… of veel andere nr 1 hits niet kent…

 67. Julian

  heb ik het over jou Volkert, randdebiel dat je er bent

 68. Graaf Volkert

  Nee. Maar ik vond het ook opvallend. En ga je nu al schelden joh?

 69. Julian

  stel me 10 vragen,dan kun je zien dat ik wel degelijk veel van muziek af weet

 70. Graaf Volkert

  Komt ie Julian

  Wat is de 27 club?
  Noem 5 mensen uit die club. Wie was de laatste die daarin terecht kwam?
  Hoe noemde BB King zijn gitaar?
  Wat hebben Duran Duran en Queen gemeen?
  Wie wordt beschouwd als de grondlegger van de heavy metal?
  En wie van de elektronische muziek?
  Welke kunstenaar ontwierp veel platenhoezen?
  Beveleidingsband van Nick Cave is?
  Wat is Sziget?

 71. bitch

  Julian is een homonaam.

 72. Julian

  1: De 27 club is een fictieve naam van artiesten die op 27-jarige leeftijd zijn overleden
  2: Amy Winehouse,Janis Joplin, Kurt Cobain, Jimi Hendrix en Jim Morrison, Amy Wienhouse
  3: Lucille
  4: beiden een homoseksuele zanger
  5: Ozzy Osbourne
  6: geen idee
  7: Roger Dean
  8: Bad Seeds
  9: Festival

 73. bitch

  Reetridder Julian.

 74. Davie

  Tien vragen voor Julian.

  1. Waarom heb je een wijvennaam?
  2. Ben je аutistisch?
  3. Heb je geen leven?
  4. Waarom haal je je eigenwаarde uit je zogenaamde muziekkennis?
  5. En is dat niet heel triest?
  6. Al last van zelfmoоrdneigingen?
  7. Ben je al lang ongеsteld?
  8. Hoe is het als niemand je mag?
  9. Waarom laat je je op de kаst jаgen door onbekenden?
  10. Hoe bewijst dit dat je veel van muziek weet?

 75. bitch

  11. Waarom heb je nog nooit een lekker wijf gen€ukt?

 76. Graaf Volkert

  12. Hoeveel spiegels heb je in je nutteloze leven al gebroken door er alleen maar in te kijken?

 77. Julian

  Bitch en Davie, als jullie niets zinnigs te melden hebben, schroom dan vooral niet, om niets te zeggen,

  en even voor de goede orde Bitch, ik ben al 25 jaar getrouwd, vader van 3 prachtdochters, dus wat loop je nu te melken.

 78. bitch

  Julian zijn anus wordt regelmatig opgerekt door een vuist van zijn buurman.

 79. Graaf Volkert

  Julian. Is dat zonder of met opzoeken op Wikipedia?
  Vraag 1,2,3 en 8 zijn goed.
  De rest onvolledig of fout.

 80. bitch

  13. Waarom neem je alleen maar jonge Turkse jongens mee naar huis?

 81. Julian

  zonder

 82. bitch

  14. Hoeveel homo-buttplugs heeft Julian in zijn schuur liggen?

 83. Eindregie

  11. charts ? charts ? een hitlijstje bedoel je.

 84. Graaf Volkert

  4. Duran Duran en Queen hadden beide een drummer met dezelfde naam
  5 Black Sabbath mét Ozzy Osbourne
  6 Kraftwerk
  7. Fout. Ik bedoelde Andy Warhol.
  9. Onvolledig. Het is een festival. Klopt. Maar waar precies?

 85. bitch

  15. Eindregie, kun je niet tellen?

 86. Eindregie

  16. kennelijk niet. Vaker mijn pagina verversen.

 87. Graaf Volkert

  Bitch, kom je wat te kort thuis?

 88. Wolter

  Julian, jij lijkt mij een muziekexpert pur sang. Interesse in een eigen muziekprogramma op Veronica?

 89. Julian

  Veronica, dat is toch die zender die zo goed als geen kijkers heeft, nee dank je de koekoek

 90. aammehoela

  Zo’n anderhalf miljoen kijkers voor Veronica gisteravond met Feijenoord. Vanavond geen affiche om naar te kijken, Barcelona thuis tegen Grieken. Laat maar zitten. Kijk wel even naar Nieuwsuur met 2 minuten samenvatting. Wellicht nog wat flitsen van de overige wedstrijden, maar de kans is groot dat ik bij Pauw blijf hangen. Die irritante reclames er tussen ga ik namelijk niet kijken op Veronica.

 91. Davie

  @Julian

  Hey jij vroeg zelf om tien vragen sneuneus.

  En wat je drie dochters betreft… Zal ik die een voor een aan mijn lange lans rijgen, of maken we er een kwartet van?

 92. Davie

  De foto’s zet ik wel op Facebook met jouw tag er in. :D

 93. Floddero Flunk

  De muzieksmaak van julian geeft meer dan duidelijk aan wat er mis is in de samenleving. Een oppervlakkige zooitje onbenullen zonder enige kennis van de zaken die er wel toe doen.

 94. suggestie

  Misschien moet Humberto Tan zijn redactie eens vervangen. Daar wordt ook heel wat afgeprutst. Het lijkt nergens op wat die aanlevert voor de late avond.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.