Beatrice de Graaf met christenpropaganda bij NPO

De meeste mensen kennen Beatrice de Graaf als de terrorisme-expert van de tv, maar ze heeft ook een zweverige kant. Die laat de hoogleraar zondag zien in een eenmalige special op NPO 2, waarin ze aan Tijs van den Brink vertelt over haar geloof. Het is volgens de EO de eerste keer dat ze dit op televisie doet. De reden van deze christenpropaganda? “Deze unieke uitzending wordt uitgezonden ter gelegenheid van 500 jaar protestantisme“, zegt een woordvoerder van de omroep.

In haar onderzoeken kwam De Graaf erachter dat het hedendaagse kwaad erg onbarmhartig en primitief is, aldus de EO. “Aan het goede van God wordt niet meer gedacht. Er is meer angst voor onveiligheid en daardoor behoefte aan handzame, duidelijke en simpele antwoorden. Maar zo simpel is het kwaad niet aan te wijzen.

Voor de Protestantse Kerk schreef De Graaf daarom een boek over haar verlangen naar veiligheid, waarin ze op zoek gaat naar een theologische visie op het geweld en onze veiligheid. Ze vertelt: “Hoe sta ik nu uiteindelijk ten opzichte van terrorisme en het kwaad in onze samenleving? En hoe reageren we daarop? Daar heb je wetenschappelijk niet altijd de woorden voor.

Van den Brink en De Graaf gaan erover met elkaar in gesprek in de protestantse Jacobikerk in Utrecht, waar de terrorisme-expert elke zondag aanwezig is. De EO spreekt van ‘een uniek pleidooi voor het christelijk geloof’.

De uitzending van Verlangen Naar Veiligheid is zondag om 23.45 uur op NPO 2.

Foto: EO, Xander de Rooij

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen