Spoorloos opent vanavond met ontvoeringsverhaal

Geplaatst op Mon 11 Sep 2017 om 15:50

Kijkcijferkanon Spoorloos is weer terug op de buis. Het programma van Derk Bolt trapt vanavond af met de veelbesproken ontvoering van de gastheer zelf en zijn cameraman Eugenio Follender, afgelopen juni in Colombia. Dat heeft KRO-NCRV laten weten. In het grensgebied met Venezuela maakten de twee mannen een reportage voor Margriet, een meisje dat in 1990 als baby van drie maanden werd geadopteerd door een Nederlands echtpaar. Ze werd na haar geboorte afgestaan.

Een paar jaar geleden kwam Margriet via het tv-programma Vermist het een en ander te weten over haar Colombiaanse familie. Helaas kwam het nooit tot een ontmoeting. In de hoop toch contact te kunnen leggen met haar biologische moeder, benaderde ze Spoorloos.

Derk Bolt reisde naar het geboorteland van Margriet en probeerde in het grensgebied met Venezuela in contact te komen met moeder Olfanit. Op zaterdag 17 juni werd Derk met zijn cameraman ontvoerd door leden van guerrillabeweging ELN.

Om uit handen van het Colombiaanse leger te blijven, namen de guerrilla’s de twee mannen mee op een barre tocht door de jungle. Dankzij de inzet van verschillende humanitaire organisaties werden ze een week later vrijgelaten.

Terug in Nederland kreeg Derk Bolt tot zijn grote verrassing bericht van de ELN dat de door hen in beslag genomen apparatuur via tussenpersonen was overgedragen aan medewerkers van de Nederlandse ambassade in Bogota.

Vanavond krijgt Margriet de beelden te zien die Bolt en Follender maakten, en ook krijgt ze antwoord op de vraag of ze eindelijk haar moeder in de armen kan sluiten.

Spoorloos is om 21.15 uur te zien op NPO 1.

Foto: Yvette Wolterinck
9 Reacties op “Spoorloos opent vanavond met ontvoeringsverhaal”


 1. Graaf Volkert

  Hadden ze hem maar gehouden…

 2. Grumpy

  Het kwam Derk Bolt allemaal wel goed uit die kidnapping. Te goed.

  Hij zat er bij Pauw nou ook niet echt aangeslagen over te praten, Derk dacht vooral aan de kijkcijfers, en aandacht, nog veel meer aandacht.

  En nu, eerste aflevering van het nieuwe seizoen, uiteraard de kidnapping van Derk en Eugenio.

 3. Woodstock

  Wat een eikels hierboven.

 4. Eerlijk

  Wij kijken natuurlijk niet naar Spoorloos, maar naar Voetbal Inside!

 5. Henk

  Ik kijk naar bijde

 6. Fox Mulder

  Ik krijg hier een nare smaak bij. Is dit de nieuwe Ruud de Wild? Ik wil er niet meer over praten… wat willen jullie weten.

 7. tinus plots

  derk slaat er weer een heerlijk slaatje uit,
  weer een paar programma’s gevuld, gesponsord met belastinggeld,
  hij kan mooi z”n boek promoten in dat programma,
  derk is op de ouwe dag echt een graaier geworden,
  en die follender heeft t nafluiten,
  nee dirk ,mijn sympathie is helemaal weg,
  kijk ook niet meer.

 8. Bieter

  Grumpy, Je weet nogal goed wat er in het hoofd van Derek Bolt omgaat, ben jij soms gedachtenlezer of waarzegger?

 9. Popie Jopie

  Ze hadden hem moeten abmachen!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.