NPO 2-anker Nieuwsuur komt zaterdag vanuit Berlijn

Geplaatst op Thu 21 Sep 2017 om 9:16

NPO 2-anker Nieuwsuur komt zaterdag vanuit Berlijn. De uitzending met presentator Twan Huys staat volledig in het teken van de Duitse verkiezingen op zondag. Dat hebben NOS en NTR laten weten. Huys heeft voor deze ‘Duitse’ uitzending diverse prominenten uit de Duitse politiek gestrikt. Zo praat hij met Eva Högl, vicefractievoorzitter van de SPD in de Bondsdag, over de sociale ongelijkheid in Duitsland; een thema waar de SPD van Martin Schulz stemmen mee hoopt te winnen. 

En wie wordt de derde partij van Duitsland? Twan Huys ontmoet AfD Bondsdag-kandidaat Georg Pazderski. De rechts-populistische AfD lijkt met gemak voor het eerst de kiesdrempel te halen.

Met hoofdredacteur Ulf Poschardt van Die Welt kijkt Nieuwsuur naar het verloop van de verkiezingsstrijd en de rol van de Duitse media. Veel is nog onzeker, want maar liefst 40 procent van de Duitsers weet nog niet op wie ze gaan stemmen. Een ongekend hoog aantal.

Ondertussen wordt Duitsland al bijna twaalf jaar geleid door Angela Merkel en daar komt hoogstwaarschijnlijk zondag geen verandering in. Wat maakt haar bijna onoverwinnelijk?

Op zondag is Nieuwsuur weer terug in Nederland, maar wordt er wel uitgebreid bericht over de uitslag van de Duitse verkiezingen. “Met verslagen en gesprekken uit Berlijn. En eerste reacties uit Brussel en Parijs.”

Foto: NTR, Stefan Heijdendael
2 Reacties op “NPO 2-anker Nieuwsuur komt zaterdag vanuit Berlijn”


 1. sammy

  twan heeft overal verstand van,
  zit in t zelfde schuitje als petertje r
  zelfde criminele vriendjes,
  ik lees liever t eerlijke verhaal van SIETSKE BERGSMA,

 2. Otto Groeneveld

  Wat een vreselijke onzin zeg. De afgelopen 15 jaar heeft toch bewezen dat Duitsland niet belangrijk voor ons land is. Weet u nog altijd het gekrakeel van bedrijfsleven en politici. Als het in Duitsland goed gaat met werk en economie dan gaat het bij ons ook ….., juist, ook goed. Het is een leugen gebleken. Nederland is door VVD/PvdA,CDA,D66 maar ook Duitsland en EU toaal afgebroken. Duitsland heeft structureel de Nederlandse industrie kapot gemaakt, dat hebben de arrogante Duitsers gedaan en hun eigen bevolking compleet aan de voedselbank geholpen. Dankzij Merkel lopen de Duitse bejaarden op plasric schoenen en is de Turkse maffia de baas, dat is keiharde realiteit. En de NOS dat gestoorde autistische kut-wijf op een voetstuk plaatsen. Vrouw verbood rechtstreek het uitzenden van de verkrachtingen door haar pareltjes, ja Merkel. En niemand op een handvol protestanten durft haar aan te pakken. Dus NOS stop onmiddellijk met deze propaganda over het smerige Duitsland en de maffia van Merkel.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.