Na Jinek neemt ook Nieman afscheid van horrorbank

Na Eva Jinek in 2015, neemt nu ook Rick Nieman afscheid van een bank in de studio. Zijn talkshow WNL Op Zondag ontvangt de gasten vanaf morgen op witte fauteuils. Dat heeft de presentator gezegd in Tijd voor MAX. Ook Nieman is er achter gekomen dat gasten helemaal niet op een bank willen zitten. Daarom is de bank nu verkocht door omroep WNL. “Die beroemde bank, waar bijvoorbeeld ook bij Eva Jinek zo veel om te doen is geweest, hebben we verkocht. De zitbank is weg.”

Er komt comfortabel meubilair voor in de plaats. “Er komen nu stoelen, omdat we toch wel een hoop gasten kregen van een bepaalde leeftijd of postuur die zeiden: ‘Dan zit ik op zo’n bank en dan komt mijn buik zo onaardig naar voren.’ Voor dames is het ook niet prettig, omdat de camera’s op een bepaalde hoogte zaten.”

Een bank helpt gewoon niet op tv, aldus Nieman. “Je zag dat mensen soms meer bezig waren met hoe ze zaten, dan met wat ze wilden vertellen.”

WNL Op Zondag komt vanaf morgen in de setting die we kennen uit het ‘first-ladies-debat’ dat het programma afgelopen seizoen hield. “Deze stoelen hebben we aangeschaft en daar gaan we het voortaan mee doen. In Duitsland doen ze het ook allemaal met stoelen. We nemen wel met enige pijn in het hart afscheid van de bank.”

Foto: WNL

Meer in WNL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen