Katja Schuurman volgt Anita Witzier op in Memories

Geplaatst op Wed 20 Sep 2017 om 14:06

Anita Witzier stopt na twintig jaar met de presentatie van Memories. Ze wordt opgevolgd door Katja Schuurman. Dat is vandaag bekendgemaakt in Gijs 2.0 op NPO Radio 2. Witzier heeft Memories ‘met buitengewoon veel plezier’ gemaakt. “Ik heb aan heel veel mensen prachtige cadeautjes kunnen geven. Na twintig jaar is het tijd geworden om het kind los te laten en over te dragen aan een heel lieve, beeldschone, multigedisciplineerde, fantastische collega: Katja Schuurman“, zegt ze.

Witzier denkt niet dat Memories niet zonder haar kan. “Ik weet zeker dat het bij Katja in heel goede en kundige handen is. Heel veel mensen zeggen dat het programma aan mij hangt, maar dat is niet waar. Als Katja het doet, dan doet ze het helemaal op haar eigen manier. Dat is de beste manier, want daardoor wordt het haar programma.

Schuurman heeft de eerste opnames al achter de rug. “Ik heb al één aflevering mogen draaien. Ik vind het heel bijzonder dat ik dit nu ga doen. Ik heb Anita ook gebeld voor tips. Ze zei: ‘Ga in elk geval niet zelf heel hard huilen.’ En bij de eerste hereniging huilde ik tranen met tuiten...”

Dat Schuurman emotioneler is, is volgens Witzier helemaal niet erg. “Je moet het presenteren zoals je bent. Dit is haar kracht.

Waarom stopt Witzier eigenlijk? “Er werd steeds gezegd: ‘Ja, het moet anders, jonger en nieuwer.’ Ik heb al jarenlang geroepen: ‘Dan moet je er een andere presentator aan koppelen.’ Je bereikt pas iets nieuws als je het rigoureus op de schop gooit. Ze hebben eindelijk geluisterd.

Foto: KRO-NCRV, Wessel de Groot
28 Reacties op “Katja Schuurman volgt Anita Witzier op in Memories”


 1. Charles

  Oh dear.

 2. Appelsap

  Jammer, jammer, jammer.

 3. X

  Gatverdamme. Ze is een heel mooie vrouw om te zien maar zodra ze haar mond open doet ben ik weg.

 4. Jantien de Groot

  Wat afschuwelijk! Ik kijk nu niet meer, want die mimiek en stem van Katja, die kan ik niet verdragen. Zonde van dit mooie programma! Ik denk ook dat de kijkcijfers het wel zullen laten zien. Zonde, zonde, wat een domme keus.

 5. Zonder Naam

  Katja en Memories. Die combinatie zie ik niet zo voor me. Gevalletje ‘we hebben geen idee wat Katja nog zou kunnen doen voor onze omroep, maar laat haar Memories maar eens proberen, nu er een vacature is’?

 6. B

  Heel leuk! En niet verwacht.

  Wat wel te verwachten was, zijn al die treurige negatieve reacties hier. Zo voorspelbaar.

 7. oortje

  katja bij pauw van de week. sorry katja kijk terug zat je onder de drugs of was je dronken. je houding was boehhhhhhhhhhhhhhhhh

 8. lies

  ontzettend zonde, jammer van het mooie programma.

 9. klara

  Katja goede keus ,ik word gek van die STELLA FIETSEN

 10. boze kijker

  Zo, moet dat oversexte meisje met haar irritante stem dit programma gaan doen, ze kan beter haar energie in haar toyboy steken, al is dit natuurlijk wel een vreemde woordspeling, zal wel andersom zijn, vieze geile sexverslaafde egotripper
  Kro ga je schamen om dit wezen jullie programma te laten presenteren
  SHAME ON YOU

  Vanaf nu dus geen memories meer voor mij

 11. X

  @oortje: idd bemoeide zich overal mee, constant aan dr haar friemelen en amechtige blikken richting Jeroen. Ze stelde zich op als co-presentator, ik vond het irritant en Jeroen volgens mij op een gegeven moment ook.

 12. Barbara

  Te licht bevonden.

 13. Vincent

  Vanmiddag zat Katja met Anita Witzier bij Gijs Staverman en daar werd toch wel duidelijk waar het grote verschil zit tussen de twee. Anita is heel goed in stiltes laten vallen als dat noodzakelijk is. Katja kwebbelt elke stilte direct vol. Een programma als Memories heeft baat bij een presentator die weet wanneer niets zeggen beter is. Een Hello Goodbye overigens ook, waar die Boer ZoektvVrouw kwebbeltante ook niet voor niets weer af is gehaald.

 14. Pauline25

  Slechte keuze, is alleen met zichzelf bezig, zit voortdurend aan haar haar, en zit te koketteren van hoe mooi en geweldig ze is. Katja is alleen met zichzelf bezig, heeft tot op heden geen enkel goed programma gepresenteerd en nu gaan ze haar aan memories koppelen. Wat een drama wordt dat, kan zich niet verplaatsen in de kandidaten want heeft geen enkel empatisch vermogen. Reist haar vriend mee als ze opnames maakt, ze kan niet zonder dagelijkse sex dus dat wordt nog wat.
  Zullen het wel merken aan de dramatische kijkcijfers maar ja Katja heeft nog nooit een programma gemaakt waar mensen naar kijken.

 15. Dis Lecta

  he jammer Anita was zo vertrouwd en empathisch. Laten we kijken wat Katja ervan bakt.

 16. Bart

  Het was altijd een aardig programma, straks alleen nog maar een herinnering.

 17. Bep

  Getverdemme dat aanstellerige stemmetje, Anita kan zichzelf wegcijferen, Katja kweelt wat af….. bahhhhhh

 18. GW

  @Vincent: Spijker. Kop.

 19. echtwaar

  Lijkt me wel wat, die leuke krullekop in memories. Goed voor haar ook om zich eindelijk eens op anderen te richten.

 20. Tante Truus

  Dit programma mag van mij gelijk de prullenbak in. Achterlijke mensen die vakantieliefdes van 50 jaar geleden opzoeken. Oude Hollandse moekes die een keer met en hitsige Spanjaard of Italiaan in de tent hebben zitten rotzooien. Spannend hoor!

 21. Mike

  Waarom moet dit nou weer? Programma liep prima. Zo’n slechte wissel dit.

 22. anonymous

  Wat moeten we toch nog met Katja, ze heeft nog een contract.
  Weet je wat? We laten haar gewoon Memories presenteren,
  ook al past dat totaal niet bij haar.

 23. Erik van Dijk

  Net als toen Joris Linssen weg ging bij Hello goodbye. Na twee jaar was hij weer helemaal terug. Kijkcijfers zullen instorten bij Katja. Seizoen 18-19 zal Anita weer terug zijn, zoals het hoort.

 24. Laurens

  Zonde! En dan ook nog eens Katja Schuurman!
  De NPO laat duidelijk zien dat een verjongingskuur niet nodig is. Omroep Max scoort de pannen van het dak!
  Laat het format evolueren. Witzier is wel zo kundig om zich mee te bewegen.

 25. Otto Groeneveld

  Wat een verschrikkelijk kutprogramma zeg. Gezeik hoe Truus 30 jaar met Alie Baba lag te neuken.

 26. Vrede

  Ja joh leuke frisse meid,prima.

  Vroeg mij meer af wanneer er Memories Vips komt waarin BN’ers hun oude liefdes weer zien. Had dat veel eerder verwacht al.

 27. lies

  Heeft NPO nu echt niet door dat niemand zit de wachten op oud BNNers? Katje en Sofie, alles flopt op 1, zegt toch genoeg? Snap deze keuze echt niet.

 28. X

  @Vrede: Doe me een lol zeg pfff. Zal vast wel een keer op RTL4 komen, die jatten al zoveel van NPO, kan dit vast ook nog wel bij. Toedels CO.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.