Katja Schuurman volgt Anita Witzier op in Memories

Anita Witzier stopt na twintig jaar met de presentatie van Memories. Ze wordt opgevolgd door Katja Schuurman. Dat is vandaag bekendgemaakt in Gijs 2.0 op NPO Radio 2. Witzier heeft Memories ‘met buitengewoon veel plezier’ gemaakt. “Ik heb aan heel veel mensen prachtige cadeautjes kunnen geven. Na twintig jaar is het tijd geworden om het kind los te laten en over te dragen aan een heel lieve, beeldschone, multigedisciplineerde, fantastische collega: Katja Schuurman“, zegt ze.

Witzier denkt niet dat Memories niet zonder haar kan. “Ik weet zeker dat het bij Katja in heel goede en kundige handen is. Heel veel mensen zeggen dat het programma aan mij hangt, maar dat is niet waar. Als Katja het doet, dan doet ze het helemaal op haar eigen manier. Dat is de beste manier, want daardoor wordt het haar programma.

Schuurman heeft de eerste opnames al achter de rug. “Ik heb al één aflevering mogen draaien. Ik vind het heel bijzonder dat ik dit nu ga doen. Ik heb Anita ook gebeld voor tips. Ze zei: ‘Ga in elk geval niet zelf heel hard huilen.’ En bij de eerste hereniging huilde ik tranen met tuiten...”

Dat Schuurman emotioneler is, is volgens Witzier helemaal niet erg. “Je moet het presenteren zoals je bent. Dit is haar kracht.

Waarom stopt Witzier eigenlijk? “Er werd steeds gezegd: ‘Ja, het moet anders, jonger en nieuwer.’ Ik heb al jarenlang geroepen: ‘Dan moet je er een andere presentator aan koppelen.’ Je bereikt pas iets nieuws als je het rigoureus op de schop gooit. Ze hebben eindelijk geluisterd.

Foto: KRO-NCRV, Wessel de Groot

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen