Eén commerciële titel in top tien beste series sinds 1990

Gooische Vrouwen is de enige commerciële serie in de top tien van beste Nederlandse dramaseries sinds 1990, die is opgesteld door een tienkoppige jury van bobo’s uit de film- en tv-wereld. Dat meldt de Volkskrant vandaag. Het dagblad vond het tijd voor een ‘handzaam ranglijstje’ en benaderde daarom een team van experts. Zij hebben gesproken en kwamen tot een top tien die bijna uitsluitend bestaat uit series van de publieke omroep. Behalve dus Gooische Vrouwen, van Talpa/RTL.

De Linda de Mol-serie, die in 2005 begon op Talpa en later verhuisde naar RTL 4, staat op de zesde plek. De jury spreekt van de Nederlandse Desperate Housewives. “Drama met een vette knipoog“, zegt NPO’s hoofd aankoop Hans Schwarz. “Meerdere acteurs hadden op basis van het scenario en de regie de lach aan hun kont hangen en dat is zeldzaam in Nederland.”

Met stip op één in de top tien staat A’DAM – E.V.A. van VARA, NTR en VPRO. De top drie wordt afgemaakt door Oud Geld (AVRO) en Penoza (KRO-NCRV).

Penoza is momenteel bezig aan het allerlaatste seizoen. “Wat vooraf ging, was van een dusdanige kwaliteit dat we ons over het slot geen zorgen maken.

Voor de gehele top tien kunt u terecht op de website van de Volkskrant.

Foto: Roy Beusker/Talpa

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen