3FM-ochtend-dj Domien slaapt 7,5 tot 9 uur per etmaal

Geplaatst op Mon 11 Sep 2017 om 14:30

Er is wel eens kritiek op de NPO-dj’s die tonnen in hun zak steken, maar met name de ochtendspits-dj’s hebben het dan ook niet makkelijk. De Eversen en Mattie‘s van het land moeten midden in de nacht hun bed uit om hun radiomiljoenen bij elkaar te sparen. En zo ook 3FM-ster Domien Verschuuren. Hij heeft zijn leven aangepast op zijn ochtendshow. Een slaaptekort leidt bij hem namelijk tot spraakverwarringen en dat is niet welkom in een radioshow op een landelijke zender.

Verschuuren vertelt in de Wendy dat hij er een streng slaapritme op nahoudt. “Ik ben vrij strikt in de hoeveelheid die ik slaap“, legt hij uit. “Uit ervaring weet ik dat ik op mijn scherpst en leukst ben als ik een constant slaapritme aanhoud.

De dj slaapt behoorlijk lang. “Soms schiet dat uit naar 9 uur, soms blijft het steken op 7,5, maar het blijft altijd in de buurt van de 8“, legt hij uit.

Maar wat gebeurt er als hij minder dan 7,5 uur slaapt? “Dan kom ik niet uit mijn woorden of ga ik me verspreken. Ik ben daarom vrij goed in op tijd naar bed gaan.

Op werkdagen ligt Verschuuren meestal om 21.00 uur in bed. Zijn wekker gaat dan om 4.00 uur. Twee uur later begint zijn ochtendshow op 3FM.

Foto: BNNVARA, Rob van der Voort
14 Reacties op “3FM-ochtend-dj Domien slaapt 7,5 tot 9 uur per etmaal”


 1. anoniem

  Prima hoor al die salarissen.. Maar ik kijk en luister nauwelijks meer naar al die zeurkousen op onze ether..

 2. Ray

  Dus hij slaapt altijd ongeveer acht uur, maar elke werkdag slaapt hij van negen tot vier, oftewel zeven uur. Gaat slaaptekort ook ten koste van zijn rekenvaardigheid?

 3. anoniem

  Er wordt hier regelmatig verwezen naar de “Wendy”.. Wat is dat?

 4. Radio Nerd

  Domien, slaap toch lekker uit tot 10 uur joh !

 5. Popie Jopie

  Met non-personalities als Domien gaat de staatsradio het natuurlijk niet redden.

 6. Erland de Mol

  Gezien de luistercijfers knapt hij blijkbaar ook vaak een uiltje tijdens de ochtendshow. Daarom is 3FM zo slaapverwekkend. Maar met zo’n salaris slaapt Domien in een gespreid bedje maar hij sust zijn geweten in slaap door te denken dat het marktaandeel nog kan stijgen. Hij slaapt daarom de slaap des rechtvaardigen maar hij wordt toch echt slapende rijk. Met te doen of hij hard werkt maakt hij geen slapende honden wakker maar mijn opa zei vroeger: ‘wie slaapt vangt geen vis’. En zo is het maar net. Slaap lekker, suffe staatsradio.

 7. Mark

  Iets met slapend rijk worden…

 8. GW

 9. Joost

  Het duurt niet lang meer en dan wordt Domien uit de ochtend gehaald. En terecht. Deze jongen moet nu het station dragen na het weggaan van Giel, Timur, Gerard, Coen, Sander en Eric. Dit kan hij helemaal niet. Een leuke jongen boor er bij maar meer ook niet. Domien is een volger en geen leider. Als boegbeeld van een radiozender kan hij simpel weg niet fungeren. Als leidinggevende (in dit geval Jurre Bosman) hoor je dat te zien en in te grijpen. Het wordt tijd dat Domien uit zijn lijden wordt verlost.

 10. Anouk Smullers

  Jammer voor zijn vriendje 🏳️‍🌈 kom een keer uit de kast Domien

 11. Meneer Kaktus

  @Joost

  Eerst moest Frank v/d L. eruit, Domien is de volgende. Twee dj’s in 1 keer zou teveel gezichtsverlies zijn.

 12. Joost

  @Meneer Kaktus Frank van de Lende had juist niet weggehoeven. Domien in principe ook niet. Alleen is hij geen boegbeeld zoals ze hem nu wel naar voren schuiven. Frank stond daar in de middag niet goed geprogrammeerd en het is onterecht dat hij nu alleen maar festivals en feestjes mag verslaan. Frank past heel goed aan de randen van de nacht. Hij zou bijvoorbeeld 3 voor 12 moeten doen. Domien kan best blijven maar niet om de ochtend of de middagshow te dragen. D middagshow is nu in handen van Ramon en Mark en ik denk dat dat een goede keuze is. Voor de ochtendshow zou men een nieuw iemand aan moeten trekken. Bijvoorbeeld Frank Dane (al denk ik niet dat hij wil) of Paul Rabbering terughalen van Radio 2 samen met Cielke van Ruud.

 13. Lies

  Toch wil je gewoon een fatsoenlijke dj in de ochtend. Edwin Evers, Gerard Ekdom of een andere hyper actieve studio gast A la Frank Dame tegenwoordig. Oooh wat verlang ik naar Rob Stenders en zijn muziekkenis! Om gek van te worden die hedendaagse adhders.

 14. Breaking News

  Maar wat gebeurt er als hij minder dan 7,5 uur slaapt? “Dan kom ik niet uit mijn woorden of ga ik me verspreken. Ik ben daarom vrij goed in op tijd naar bed gaan.”

  Op werkdagen ligt Verschuuren meestal om 21.00 uur in bed. Zijn wekker gaat dan om 4.00 uur. Twee uur later begint zijn ochtendshow op 3FM.

  Dat is toch 7 (zeven) uur…..dus komt hij nooit uit zijn woorden????

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.