3FM-ochtend-dj Domien slaapt 7,5 tot 9 uur per etmaal

Er is wel eens kritiek op de NPO-dj’s die tonnen in hun zak steken, maar met name de ochtendspits-dj’s hebben het dan ook niet makkelijk. De Eversen en Mattie’s van het land moeten midden in de nacht hun bed uit om hun radiomiljoenen bij elkaar te sparen. En zo ook 3FM-ster Domien Verschuuren. Hij heeft zijn leven aangepast op zijn ochtendshow. Een slaaptekort leidt bij hem namelijk tot spraakverwarringen en dat is niet welkom in een radioshow op een landelijke zender.

Verschuuren vertelt in de Wendy dat hij er een streng slaapritme op nahoudt. “Ik ben vrij strikt in de hoeveelheid die ik slaap“, legt hij uit. “Uit ervaring weet ik dat ik op mijn scherpst en leukst ben als ik een constant slaapritme aanhoud.

De dj slaapt behoorlijk lang. “Soms schiet dat uit naar 9 uur, soms blijft het steken op 7,5, maar het blijft altijd in de buurt van de 8“, legt hij uit.

Maar wat gebeurt er als hij minder dan 7,5 uur slaapt? “Dan kom ik niet uit mijn woorden of ga ik me verspreken. Ik ben daarom vrij goed in op tijd naar bed gaan.

Op werkdagen ligt Verschuuren meestal om 21.00 uur in bed. Zijn wekker gaat dan om 4.00 uur. Twee uur later begint zijn ochtendshow op 3FM.

Foto: BNNVARA, Rob van der Voort

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen