Shownieuws-ster vindt NOS te ver gaan met Barcelona

Maurice Wijnen vindt het niet goed dat de NOS expliciete beelden van de slachtoffers van de terreuraanslag in Barcelona toont. Dat laat de Shownieuws-ster weten op Twitter. Er circuleren op internet gruwelijke beelden van de gevolgen van de islamterreur in Spanje. Dat zelfs de NOS daarnaar verwijst op zijn website, vindt Wijnen een stap te ver. “Waarom posten jullie dit NOS? Heb respect voor slachtoffers“, twittert hij in reactie op een video die de omroep heeft verwerkt in zijn liveblog.

Het komt Wijnen direct op een storm van kritiek te staan. “Wat een reacties op die laatste tweet. Wat is er gebeurd met goed fatsoen?“, reageert hij.

Dan komt hij erachter waar die haat vandaan komt. “Aha, Jan Roos gebruikte mijn tweet. Nou dan komt er een bak bagger binnen aan reacties. #bah.

Roos vindt de kritiek van Wijnen namelijk onterecht: “Antwoord: Omdat de waarheid, hoe hard en naar ook, gezien moet worden. Afdekken van de feiten is geen nieuws, maar propaganda.

Er is wel vaker discussie over hoe ver de media moeten gaan met het tonen van expliciete beelden na terreuraanslagen.

Voorstanders vinden dat het een goed beeld geeft van het kwaad dat islamitische extremisten aanrichten, tegenstanders vinden het respectloos richting de familie van de slachtoffers.

Lees ook: Wijnberg vindt Barcelona-verslag Shownieuws treurig (vandaag)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen