Hanneke Groenteman wil lesbisch zijn: ‘Het lukt niet’

Hanneke Groenteman wil graag een lesbische vrouw zijn, maar het lukt haar niet om dat te bewerkstelligen. Dat vertelt de hippe xtc-oma in weekblad Privé. Groenteman (77) is al jaren vrijgezel. De presentatrice vertelde een tijdje geleden dat ze een toyboy zoekt, omdat ze ‘geen zin heeft in een oude man’. Maar dat is lastig. “Relaties zijn meer klaar met mij dan dat ik er zelf klaar mee ben. Jammer genoeg ben ik hetero. Ik zou liever lesbisch zijn, want ik ken veel meer leuke vrouwen dan mannen.

Ze heeft al een keer een poging ondernomen om lesbisch te worden. “Ik heb wel geprobeerd om lesbisch te zijn toen ik feministe was, maar het is me nooit gelukt om het te blijven. Uiteindelijk bén ik het gewoon niet.”

Met de mannen wil het ook maar niet echt lukken. “Ik ben getrouwd geweest, werd alleenstaande moeder en heb heel veel korte relaties van een paar maanden gehad. Een aantal jaar geleden had ik nog een verhouding en daarna was ik nog een keer verliefd, maar dat werd niets. Uiteindelijk ben ik alleen geëindigd. Dat vind ik soms vervelend.”

In 2006 viel Groenteman maar liefst 45 kilo af. Ze ligt daardoor echter niet beter in de markt. “Nou, dan gaat het gebeuren, dacht ik, maar het probleem zat hem dus niet in mijn uiterlijk, maar in mijn innerlijk. Dat is ernstig.

Het Privé-interview met Hanneke Groenteman kunt u lezen via Blendle.

Foto: De Wereld Draait Door/VARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen