Ei-deskundige Nieuwsuur heet Hennie de Haan

De vervuilde Nederlandse eieren houden de mensen flink bezig en daarom opende Nieuwsuur de uitzending woensdagavond met het ovale voedingsmiddel. De deskundige aan tafel was de voorzitter van de Vakbond Pluimveehouders en die luistert naar de naam Hennie de Haan. Dat vond de kijker zó opmerkelijk, dat Hennie de Haan trending topic werd op Twitter. Maar wie is deze vrouw en waarom heet ze zo? Het AD zocht het uit en benaderde de 45-jarige blonde vrouw in kwestie.  

Zelf legde De Haan in eerste instantie helemaal de link niet met haar nieuwe functie. “Ik denk dat mijn ouders een vooruitziende blik hadden toen ik werd geboren. Maar ik had zelf eerst niet eens door hoe grappig dit is.”

Als je zo heet, dan weet je niet beter, legt De Haan uit. “Ik leef al 45 jaar met die naam. Hoe vaak sta je stil bij je naam? Tot mijn wederhelft zei: nou, als je de nieuwe voorzitter wordt, zullen ze je naam in deze functie niet snel vergeten. Ik had zelf niet verwacht dat ik hiermee zoveel lachers op mijn hand zou krijgen.”

Dat mensen om haar naam lachen, maakt haar niet verdrietig. “Als mijn naam voor een glimlach zorgt en helpt het imago van de pluimveehouders op te vijzelen, is dat alleen maar mooi.”

Foto: NOS/NTR/Nieuwsuur

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen