Talpa’s eigen Spotify mikt op miljoen gebruikers

Foto: SBSJUKE, de nieuwe streamingdienst van Talpa Radio en MediaMarkt, mikt op minstens een miljoen gebruikers. Dat zegt Menno Koningsberger, directeur van Talpa Radio, in De Telegraaf. JUKE is hét Nederlandse antwoord op diensten als Apple Music en Spotify. Na de lancering half juli moet het hard gaan met de nieuwe dienst van onder meer John de Mol. “Als Juke een miljoen gebruikers heeft, zijn we tevreden. Daarvan moet zeker een groot deel binnen een jaar binnen kunnen zijn.

Talpa Radio en MediaMarkt hebben de kracht om JUKE continu bij de consument onder de aandacht te brengen, onder meer via marktleider Radio 538. “De naamsbekendheid is wel het laatste waar ik me zorgen over maak.

JUKE gaat de strijd met Spotify keihard aan. Er komen naast een gratis proefperiode ook acties. Het is niet ondenkbaar dat JUKE een samenwerking aangaat met bijvoorbeeld KPN, dat vorige maand stopte met het gratis aanbieden van Spotify.

Barry van Ruiven, Chief Procurement Officer van MediaMarkt, zegt: “Als klanten een iPhone kopen, kunnen ze nu al bellend de winkel verlaten. Vanaf half juli kunnen ze dan ook meteen muziek luisteren.

Het Telegraaf-artikel ’Juke is succes bij miljoen gebruikers’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: Talpa/Annemieke van der Togt

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen