Parool vond Beste Zangers dit jaar wel héél emo

Het Parool vond de NPO 1-show Beste Zangers van Jan Smit dit jaar wel héél erg emotioneel geladen. Dat is te lezen in de rubriek van de fictieve tv-recensent Han Lips. De makers gingen dit jaar vol op het emotionele orgel, aldus Lips. Het spelelement uit de voorgaande seizoenen, waarin de beste zangers ook een beetje tegen elkaar streden om wie de beste was, is losgelaten. “Werkelijk geen moment wordt onbenut gelaten om elkaar de hemel in te prijzen”, aldus de tv-kenner.

Het was volgens Lips ‘een warm bad van tranen, schuimend van empathie’. “Dat bad vult zich in hoog tempo, want de optredende artiest hoeft maar één gevoelige noot aan te slaan, of de collega’s op de bank nemen een emotioneel verbrijzelde houding aan.”

De zangers reageerden soms wel heel overdreven, vindt Lips. “Alsof zij de crematie van de hond bijwonen.”

De onderlinge verhoudingen tussen de artiesten zijn volgens Lips te mooi om waar te zijn. Iedereen die een vakantiewoning deelt krijgt op een gegeven moment irritaties, stelt hij.

Afgelopen zaterdag was de seizoensfinale van Beste Zangers. De komende twee weken zijn ‘best of’-afleveringen te zien van het programma.

De Parool-column ‘Een warm bad van tranen’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen