Metro rectificeert column Ebru Umar over migranten

De rechtse columniste Ebru Umar wordt teruggefloten in eigen krant. Haar bewering over nareizigers van migranten klopte van geen kant en daarom plaatst dagblad Metro vandaag een rectificatie op pagina twee. Dat is te lezen in de trein. Umar overdreef het aantal nareizigers van migranten schromelijk in haar column van dinsdag. “De belangrijkste reden om migratie te verminderen is het besef dat met elke migrant zes of zeven nareizigers komen“, schreef de bekende opiniemaker in de krant.

Omdat dit aantal in werkelijkheid veel lager ligt, werd Metro aangesproken door boze lezers. “Onze columnisten weten wat de feiten zijn. Foutjes kunnen natuurlijk altijd worden gemaakt. We rectificeren niet naar aanleiding van boze tweetjes“, antwoordde de redactie aanvankelijk.

Nu blijkt dat Umar tóch niet weet wat de feiten zijn, komt Metro met een rectificatie. “In de column van Ebru Umar van afgelopen dinsdag is een vervelend foutje geslopen. Er was te lezen dat er met elke migrant zes of zeven nareizigers komen. Dat aantal blijkt niet juist te zijn. Het correcte aantal nareizigers ligt ergens tussen de 0,5 en 1,2 personen per statushouder.

Sommige lezers zijn ontevreden dat Metro dit een foutje noemt. “Redactie vindt het een vervelende fout van Ebru Umar. Fout of bewust feiten verdraaien als je met factor 7 er naast zit?“, zegt ene Peter.

Zelf laat Umar nu weten: “Joh. Je hebt feiten. En je hebt de waarheid. De waarheid meet je achteraf. Ik neem een voorschot op de waarheid. But hey, I stand corrected.

Foto: RTL Z

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen