Film1 offert lineaire zender op voor on-demandzender

Film1 offert een van zijn lineaire zenders op voor een on-demandzender. Dat kanaal, een kruising tussen lineaire televisie en subscription video on demand (SVOD), komt in de plaats van Film1 Sundance. Dat heeft de filmzendergroep laten weten. Na Film1 Premiere, Family, Drama en Action zapt de kijker voortaan verder naar Film1 On Demand. Deze lineaire on-zender is nagenoeg hetzelfde als de on-demandservice die Film1 al aanbiedt via het menu van de tv-aanbieder.

Door naast deze service in het menu van de provider óók een lineaire zender op te offeren voor on demand, komt Film1 naar eigen zeggen tegemoet aan het veranderende kijkgedrag van de consument.

Kate Marsh van EVP Sony Pictures Television Europe laat weten: “Mensen willen de nieuwste, grootste blockbusters en beste Nederlandse films zien. Wat verandert is het kijkgedrag van de consument. Zij willen steeds vaker on demand kijken, via TV, tablet of telefoon.”

Met de nieuwe zender komen onze kijkers al zappend in een Film1 omgeving waarin de titels op overzichtelijke en aantrekkelijke wijze worden getoond en trailers bekeken kunnen worden. Hierdoor wordt het op TV nog makkelijker en aantrekkelijker om je eigen kijkmoment te kiezen.

Het kanaal is vooralsnog alleen toegankelijk voor abonnees met een Ziggo Mediabox, namelijk op kanaal 105. De nieuwe techniek draait op een zogeheten SetTopBox App, welke in opdracht van Film1 is ontwikkeld door Wearetriple en Metrological.

Film1 is naast Ziggo ook te bekijken via KPN, Telfort, Canal Digitaal, Delta Verbindt, Caiway, Tele2, KabelNoord, SKP, SKV, XS4ALL, Breedband Helmond, Solcon, Ons Brabant Net, On, Plinq, Stipte, Fiber, Trined, T-Mobile, Playstation, Sparql en Online.

Foto: Film1

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen