André van Duin wil niet in Beste Zangers

De NPO 1-show Beste Zangers lijkt een feestje waar elke artiest wel bij wil zijn, maar presentator Jan Smit loopt regelmatig tegen afwijzingen aan. Dat vertelde hij maandagavond aan tafel bij Jinek. Smit kreeg onder meer een ‘nee’ van André van Duin en Barry Hay, maar dat is slechts het topje van de ijsberg. “Er zijn heel veel artiesten die niet willen of niet kunnen of zeggen dat ze niet kunnen. Er zijn heel veel artiesten nog niet geweest. Sommigen durven misschien niet.”

Een artiest kan ook flink blunderen op zo’n podium. “Je geeft je natuurlijk heel erg bloot en je moet wel iets zingen van iemand anders. Dat kan ook een reden zijn om niet te gaan.”

Regelmatig krijgt Smit collega-artiesten níet over de streep. “Ja, ik heb wel meerdere gesprekken gehad met artiesten die zeiden: ‘Ik zou heel graag willen, maar ik denk dat ik dan niet goed uit de verf komt.’”

Wie ik het liefst zou willen? Ik zou bijvoorbeeld André van Duin heel graag nog op de bank willen hebben. Die zei: ‘Ja, Jan, ik ben daar te oud voor.’ Ik zei: ’Nee, André, helemaal niet.’ Juist die mensen met ervaring – nu met Anita Meyer en Dennie Christian – die moet je hebben.”

Barry Hay zou ik ook graag willen. Ik heb hem wel eens gevraagd, maar hij vindt het misschien niet rock and roll genoeg.”

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen