Paul gestopt met fietsen, ‘maar het werkte wel’

Paul de Leeuw is gestopt met de rommelige fietsopening van zijn NPO 1-show Lekker Laat, maar dat wil niet zeggen dat het een flop was. Dat heeft de VARA-ster laten weten op NPO Radio 1. Critici waren het er al direct over eens: de opening waarbij hij door Amsterdam naar zijn studio bij Artis fietst voegt helemaal niets toe. “Het werkte wel, maar we gingen op een gegeven moment onzinnig bij dingen staan, waardoor ik me afvroeg: ‘Waarom fietsen we nog door de stad?’”, reageert hij.

De fietsopening moet je alleen doen als het relevant is, vindt De Leeuw. “Deze week ben ik nog wel fietsend teruggekomen van het nieuwe olifantenverblijf. Als er een reden is om te gaan fietsen door de stad, bijvoorbeeld als er een fik uitbreekt, dan ben ik er hoor.”

Al na de eerste aflevering van Lekker Laat buitelden de critici over elkaar hen met hun mening. “Dat geldt voor alle programma’s dat er vrij snel een oordeel wordt geveld, terwijl het geen kans krijgt om te ademen.”

Na een kritische eerste recensie durven recensenten volgens hem niet meer tot inkeer te komen. “Er wordt soms te snel een oordeel geveld en dan kunnen mensen niet meer zo snel terug, van: ‘Ik moet iets herzien.’”

Lekker Laat is volgende week voorlopig voor het laatst te zien op NPO 1.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen