Boosheid over nieuw uitzendtijdstip Pauw/Jinek

Geplaatst op Fri 02 Jun 2017 om 14:08

Foto: RTLAchter de schermen bij Pauw en Jinek is er boosheid ontstaan over de nieuwe late-avondprogrammering van NPO 1. De NPO is een belangrijke belofte niet nagekomen. Dat heeft een ingewijde laten weten. NPO 1 begon deze week met een experiment waarbij Pauw/Jinek een stuk vroeger begint, zodat er op de extra late avond ruimte is voor de nieuwe talkshow van Paul de Leeuw. Zowel Pauw als Jinek vonden het prima om voor dat experiment tijdelijk te verhuizen van 23.00 naar 22.30 uur.

Hoewel de kijker al jarenlang een vaste afspraak heeft met Pauw/Jinek om 23.00 uur, en vaste afspraken erg belangrijk zijn in de wereld van lineaire televisie, gingen Pauw-omroep BNN/VARA en Jinek-omroep KRO/NCRV toch akkoord met het voorstel van de NPO om Pauw/Jinek deze zomer om 22.30 uur uitzenden.

Mensen die elke avond Pauw kijken zullen deze week echter gemerkt hebben dat er van een vast uitzendtijdstip geen sprake is: de aanvangstijden variëren van 22.10 uur op maandag tot 22.30 uur vanavond.

Minder kijkers voor Pauw

Door deze variërende aanvangstijd is de kijker de weg kwijt en dat heeft effect op de kijkcijfers: tot nu toe kijken er deze week gemiddeld 758.000 mensen naar Pauw. En dat terwijl het Pauw-gemiddelde dit seizoen tot nu toe op 845.000 kijkers ligt en er vorige week van maandag tot en met donderdag gemiddeld 841.000 mensen keken.

Die kijkcijferdaling is meer mensen opgevallen. “Als ik me niet vergis heeft verplaatsing Pauw (vroeger) tot gevolg dat Pauw en RTL Late Night elkaar nu weer naderen, qua kijkcijfers“, twitterde Cornald Maas bijvoorbeeld gisteren.

Jinek, dat aankomende maandag begint, staat hetzelfde lot te wachten: op maandag begint de talkshow om 22.08 uur en op vrijdag om 22.32 uur. Voor de makers is dat balen, omdat er zo geen vaste afspraak gemaakt kan worden met de kijker.

Kans voor Paul de Leeuw

Jeroen Pauw maakte er deze week in zijn talkshow geen geheim van dat hij niet blij is met het variërende uitzendtijdstip. Hij maakte er al een aantal keer een opmerking over. En die irritatie leeft ook achter de schermen, zowel bij Pauw als bij Jinek.

De grote ergernis is dus dat Pauw/Jinek niet vast om 22.30 uur begint, zoals de NPO beloofde, maar ergens tussen 22.00 en 22.30 uur. En dat heeft allemaal te maken met het feit dat NPO’s tv-baas Frans Klein per se een nieuwe kans wilde creëren voor Paul de Leeuw.

De Leeuw is sinds deze week elke werkdag te zien met Lekker Laat, ná Pauw/Jinek, maar daardoor verviel het budget om de doordeweekse prime-timeprogrammering aan te vullen, zodat Pauw/Jinek elke avond om 22.30 uur had kunnen beginnen.

Funest

Achter de schermen heerst er onrust en ongenoegen. Betrokkenen noemen het ‘funest’ voor de herkenbaarheid van de programmering en stellen dat Kleins ambities met Paul de Leeuw nu ten koste lijken te gaan van de hele opbouw van de NPO 1-avond. De talkshow van De Leeuw is immers ook niet het succes waar op gehoopt werd.

Ná deze week is De Leeuws programma Lekker Laat nog drie weken te zien op NPO 1. In juli lijkt de situatie voor Jinek te verbeteren: dan wordt het programma voorafgegaan door De Avondetappe, dat dit jaar op prime time uitzendt. Daardoor staat Jinek elke avond om 22.23 uur in de schema’s.

RTL Late Night, de voornaamste concurrent van Jinek/Pauw, wordt in juli omgedoopt tot RTL Summer Night en zendt dan elke avond uit van 21.30 tot 23.00 uur, gevolgd door een extra editie van RTL Boulevard.

Foto: BNN-VARA/KRO-NCRV
63 Reacties op “Boosheid over nieuw uitzendtijdstip Pauw/Jinek”


 1. Marianne

  Wat heeft het feit dat Paul de Leeuw na Pauw of Jinek komt ermee te maken dat het startmoment voor Pauw en Jinek elke dag verschilt?

 2. Marjan

  Omdat Paul de Leeuw budget opslokt:

  “De Leeuw is sinds deze week elke werkdag te zien met Lekker Laat, ná Pauw/Jinek, maar daardoor verviel het budget om de doordeweekse prime-timeprogrammering aan te vullen, zodat Pauw/Jinek elke avond om 22.30 uur had kunnen beginnen.”

 3. mix

  @Marjan Er is genoeg budget en er zijn genoeg mogelijkheden maar mensen zoals Fransje Klein denken liever niet na en geef het geld liever uit aan onbelangrijke zaken. Het liefst waar ze zelf beter van worden. Wat kan hem de kijker en de medewerkers schelen! Totaal onbegrijpelijk dat zo’n zak op die positie zit!

 4. Jables

  Ik vind Pauw echt veel te vroeg beginnen. Het was altijd lekker om dat nog even voor het slapengaan te kijken, maar nu mis ik vaak de hele uitzending omdat ik nog met andere dingen bezig ben.

 5. Marianne

  @Marjan Ik vind dat geen verklaring, eerder een excuus.

 6. Joram

  Normaal zette ik om 23:00 de tv aan als ik Pauw wou zien maar ik heb nu echt geen idee hoe laat het begin. Ik ga niet 10 minuten afwachten tot het een keer begint. Jammer.

 7. Groenig

  Wisselende begintijden voor zo’n programma zijn echt killing. Wat voor zendermanager ben je dan?

 8. Anders

  NPO-bazen zien kennelijk niet in dat de late talkshow even gezichtsbepalend is als het NOS Journaal van 20:00. Die laat je ook niet de ene dag om 19:55 beginnen en de andere dag om 20:05.

 9. 123

  Men komt een andere belofte óók niet na: kijkers zouden voortaan van Nieuwsuur zo kunnen doorschakelen naar Pauw/Jinek. Nu moet ik elke dag kiezen wat ik ga kijken, en de afgelopen week heeft Nieuwsuur de meerderheid van de dagen die strijd gewonnen. En blijkbaar ben ik niet de enige: Nieuwsuur heeft de afgelopen week een toename qua kijkers, en Pauw verliest juist kijkers. Erg jammer van de NPO.

  Ik hoop dat ze slim zijn, en met de komst van Jinek komende maandag meteen goed gaan ingrijpen. Ander programma, andere presentator, dus een perfect moment om de kijker de stabiliteit te geven die hij zo graag wil. Als men dat niet doet dan ben ik bang dat weer veel kijkers af zullen haken, en die kijkers zullen later in het seizoen, denk ik, ook niet meer terugkeren.

 10. Bettina Wertheimer

  Ik ben gewend om Nieuwsuur te kijken en vervolgens Pauw. Wisselende begintijden zijn helemaal killing! Welke idioot bedenkt zoiets? Zonnesteek?

 11. Jubbetje

  Gewoon weer naar de oude situatie en de Leeuw ? Weg ermee en dan kijk ik wel weer.

 12. Hanze

  Ze noemen het niet alleen funest, dat ís het ook.

 13. Buppy

  Alles is de schuld van die blimp

 14. Wendelien

  Paul de Leeuw mag blij zijn dat Frans Klein zo’n goede vriend van hem is. Voor hem doet ‘ie alles.

 15. Ano

  Zat in de gids te kijken maar de maandag wijkt het meeste af. Woensdag donderdag en vrijdag begint het rond 22.30.
  Overigens gebeurde het op het oude tijdstip ook regelmatig dat Pauw om 23.00 al bezig was dat het 23.05 og 23.10 werd voordat het begon.

 16. Ano

  *of dat het

 17. Krezus Jistus

  Het is gewoon covfefe!

 18. Woodstock

  @Krezus Jistus: Doe niet zo enorm slaapverwekkend.

 19. Ingrid

  Frans Klein neemt de kijker dus niet serieus. Het belang van Paul gaat voor alles.
  Paul heeft echt een flut programma ………

 20. Dennis

  Ik vind het ook niks, Hart v nl, gaat voor.
  Paul de Leeuw is niks aan, zingen en nog eens zingen, bah.

 21. mix

  @Wendelien Paul en Frans zijn alles behalve vrienden.

 22. aammehoela

  Gewoon Nieuwsuur kijken en hierna Pauw aanzetten. Gebruik de groene knop van “begin gemist” en je kunt de gehele uitzending zien als je wilt. En inderdaad naar PdeL kijk ik niet. Zeker gisteravond niet toen ik hoorde waar dit over ging.
  Veel te mooi weer dus pas om half elf naar binnen. Pauw terug gekeken en daarna naar bed toe. Neen, Paul de Leeuw weg ermee.

 23. David

  Voor mijn gevoel krijgt de leeuw al jarenlang nieuwe kansen die niets uithalen. Haal die man gewoon van de buis, ben er echt klaar mee!

 24. boris

  Ik kijk (nog) wel lineair en ben de draad nu echt kwijt. Ik vind het prima als Pauw/Jinek wat eerder begint, maar dan wel op een vast tijdstip rond 22.30 uur.

 25. Kees D

  @Boris Ik bekijk liveprogramma’s die gaan over de actualiteit het liefst op het moment zelf, dat heeft (voor mij tenminste) meerwaarde. Een vast tijdstip is voor mij daarvoor wel belangrijk, anders ga ik iets anders doen en bekijk ik het eventueel op een ander moment. Overigens snap ik niet dat mensen zo’n last hebben van Lekker Laat, als je het niets vindt, kijk je toch gewoon iets anders op een andere zender of op internet? Er zijn heel veel programma’s die niet naar mijn smaak zijn, maar sinds DoeMaar zit er al een knop op je tv, lol!

 26. Kaaskijker

  Zit ik Nieuwsuur kijken, de Ponnetjes-affaire van Henk Kamp, lijkt mij tamelijk journalistiek hot en belangrijk om te weten, Is tegelijkertijd Jinek al een half uur gaande. Heb daarna Jinek ook niet meer met belangstelling gekeken. Oké, het is maar televisie en we kunnen best zonder, maar je denkt toch: voor wie doen ze dit?

 27. Kaaskijker

  @Woodstock
  Het is juist een typisch geval van covfefe. Niemand weet het en waarom.

 28. Marianne

  Dank voor de uitleg, Woodstock. ;-)

 29. Gea

  Ben het met iedereen eens die hier gereageerd heeft.
  Weg met PdL (of eerder op de avond) en Pauw/Jinek weer om 23.00 uur.

 30. J

  Pauw is geeneens live vanavond.

  ”Het is 4 voor half 11” zei Jeroen, terwijl het al 22:36 was…

 31. Dus

  Onderbreek nooit de gewoonte van de kijker.

 32. Joost

  Hoe moeilijk kan het zijn?

  20.30 Primetime programma
  21.20 Primetime Programma
  22.10 Pauw/Jinek
  23.05 Lekker Laat
  24.00 Journaal

 33. Joost

  Zo vervelend van die mensen die dan weer zo’n woord zoals cofefe gaan overnemen. Net als episch, bij een man de hele tijd man achter de zin zeggen, praten over die gast of ergens “hoe dan?” onder posten. Super irritant kudde gedrag. Mensen wees gewoon je zelf en neem dat soort dingen nou eens niet over en meet je zelf geen bepaalde houding aan. Je hebt er van je zelf een!

 34. Reactie

  Joost begrijpt er geen reet van.

 35. Joost

  @reactie Ja wel hoor! Ik begrijp het heel goed!

 36. Reactie

  Joost snapt er geen ene terïng van.

 37. roevka

  De NPO programmeurs schofferen de kijkers ook deze zomer. Het is alsof ze hun gelijk willen halen van vorig jaar toen er in de zomer geen talkshow was op de publieke. Waarom wordt een talkshow tegenover een nieuwsrubriek gezet? Het is vaak zo in Pauw/Jinek onderworpen besproken worden die in het nieuws zijn.

  PdL raken we maar niet vanaf. Verdient blijkbaar teveel geld zodat ze wel iets met hem moeten. Het linksfascisme in optima forma.

 38. Wolf

  Een verstandige keuze van die npo om een beetje te zwitsen met de tijdstippen.

 39. West

  @ANDERS nou RTL weet ook wel wat schuiven is met tv programmas
  als ze SBS of NPO kunnen dwarsbomen zullen ze het niet laten

  Maar ik denk dat RTL de grote verliezer wordt deze zomer en SBS 6 er garen bij spint

 40. West

  @WOLF Ik dacht dat jij de NPO al 11 jaar links liet liggen , en op zwart had staan
  je bent gewoon een leugenaar met je negatieve reacties over de NPO

 41. West

  @ROEFKA Neen…. de kijkers vonden het te zot voor woorden al die herhalingen op tv , en de NPO heeft gewoon naar haar kijkers geluisterd. de H.H. zijn terug gebracht naar een minium
  en dat Paul Jiinek eerder begint was een stroomstoot voor RTL 4
  die uit paniek haar programma omgooide !

 42. Wolf

  @West. Jij bent een typisch voorbeeldje van dom links roeptoeteren en gillen. Mijn kennis over de subsidieslurpers van die NPO doe ik hier op M.C. op linkssuffie. Ik wist al dat linksjes een zesjes cultuur hebben maar jij hebt een 3 tjes cultuur en opleiding gehad. Ik denk dat je een steuntrekker bent die parasiteert op de samenleving.

 43. Jewel

  @Joost

  Ik vind het zo vervelend dat jij taal gebruikt. Super-irritant kuddegedrag. Joost, wees gewoon je zelf en gebruik geen taal, want dat heb je van anderen overgenomen. Wees jezelf en hou je mond!

 44. Rik

  @Jewel Joost heeft wel gelijk.

 45. Wolf

  Ik zou willen zeggen ,WEN er maar aan ,aan de tijdstippen variatie van de npo.Wij thuis hebben het lekker al op ZWART staan. Geen links vergif onze huiskamer in.

 46. Top

  West, je reageert op een trol.

 47. West

  @Wolf Jij weet helemaal niets van mij , en als je verdiende wat ik per week verdiende in het audio video vak , werd je bleek van jaloezie!
  Probeer eerst eens zonder fouten een reactie te schrijven,misschien wordt je nog eens wat op het mediapark !

 48. West

  @ Top, Ja, maar laat niet over me heen lopen door een trol, die denkt de media wereld in pacht te hebben!

 49. Wolf

  Maar ik blijf rechts vergif op deze site spuwen, WEN er maar aan.

 50. West

  @ Wolf , Je lijkt Ton Elias wel!,

 51. aammehoela

  En Wolf, we blijven je lekker dwarsbomen met je rechts vergif. Liever sociaal en meeleven met de medemens dan rechts denken en enkel denken aan je eigen belang. Links is sociaal en rechts is a-sociaal !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 52. Reactie

  aammehoela, en jij bent een kkmongooI.

 53. X

  Aammehoela ÉÉNS!

 54. F'iscadel

  Links vooringenomen anti-Trump/Poetin/Geert/Baidet programma, dus het tijdstip kan me niks schelen! Ik ga toch niet kijken!

 55. Reactie

  F’iscadel, wie is ‘Baidet’?

 56. A

  @reactie Donder jij eens op hier!

 57. Lobo

  aammehoela
  Sat 03 Jun 2017 om 9:40
  De Farc ,Pol Pot , Stalin , Volkert van der Graaf ,Obama hebben dat bewezen!

 58. F'iscadel

  Inderdaad. Links steekt zijn kop in het zand!!!

 59. Dasyure

  @Lobo

  Lol, wie zo’n rijtje maakt, heeft een kronkel in zijn kop. Lobo zal wel een afkorting van lobotomie zijn.

 60. Douwe

  Jinek is al helemaal de sjaak. Maandag beginnen om 22.10 en donderdag om 23.05.

  https://www.ziggogo.tv/nl/tv-kijken/live-channel.html/24443942983/location/24443942973/1496693400000
  https://www.ziggogo.tv/nl/tv-kijken/live-channel.html/24443942983/location/24443942973/1496955900000

 61. toxilogic

  Typisch gevalletje van manegement geklooi, Fransje Klein probeert alsnog z’n gelijk te halen vanwege al de kritiek vorig jaar dat Pauw Jinek 3 maanden met vakantie waren, kan deze man niet naar RTL dan zijn we daar in een paar jaar ook van af.

 62. Flevo Flevo

  Dat het eerder begint ben ik eigenlijk wel blij mee, ik vond 23 uur ook veelste laat.
  Vaak wou ik wel kijken maar rond middernacht afgelopen vind ik vaak te laat. als het nou gewoon om 22:10 begint, prima tijd dan kun je nog eningzins op tijd naar bed.
  Maar wel gewoon 5 dagen per week op dezelfde tijd beginnen.
  Je gaat niet maar hopen dat je per dag goed start.

 63. Dag

  Helemaal niks met Paul na de show te maken. Normaal zat er programma voor, dat er dan voor zorgde dat Jinek/Pauw rond 23.00 of 23.10 begon. Dus eigenlijk zou Paul de leeuw om 22.08/ 22.30 moeten komen en Jinkek/Pauw om 22.50 of 23.00.

  Dat mensen niet genoeg naar Paul kijken heeft er mee te maken dat mensen 1 talk show wel genoeg vinden. Ze zien dat Pauw/Jinek eerder komt, als mogelijkheid om eerder na bed te gaan. Althans nu. Want half Juli zaldat wel anders zijn.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.