Anita Witzier verklaart kille manier van presenteren

Foto: SBSAnita Witzier heeft een kille manier van presenteren, omdat ze weinig empathie heeft. Dat vertelt de presentatrice, die haar vaste telefoon heeft ingeruild voor een iPhone 5, in gesprek met de Avrobode. Tv-recensent Angela de Jong schreef onlangs in het AD dat Witzier haar programma Anita Wordt Opgenomen afstandelijk en geserveerd aan elkaar praat. “Ik zeg weleens dat het komt omdat ik van nature niet heel erg empathisch ben. Maar of dat klopt?”, zegt de presentatrice.

Een klein beetje wel, antwoordt ze zelf. “Ik ben van nature niet sentimenteel en dat behoedt mij voor een overmaat aan klefheid. Ik ben ook niet nieuwsgierig in de zin van ‘nosy’, maar wel belangstellend.

Het is een combinatie van dingen, aldus Witzier. “Als dingen heel zwaar zijn is het voor jezelf prettig om er wat lucht in te brengen, maar voor de ander is het vaak nog veel prettiger. Ik heb wat dat betreft het karakter van mijn vader.”

Haar vader was begrafenisondernemer, dus van een lijk meer of minder schrikt Witzier niet zo. “Het leven is een lach en een traan en daar voel ik mij heel erg goed bij. Het is ook heel prettig om mensen een lach te ontlokken als de situatie zich ervoor leent.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen