We Zijn Er Bijna XXL in première op SBS 6

Naast de jaarlijkse bejaardenvakantie met Martine van Os in de NPO 1-show We Zijn Er Bijna, kan de kijker vanavond ook terecht op SBS 6 voor een vleugje Omroep MAX. Die zender begint met een soort We Zijn Er Bijna XXL, namelijk De Wereld Rond Met 80-Jarigen. “Hierin trekt een groep hoogbejaarden de stoute schoenen aan om samen de reis van hun leven te maken“, legt een woordvoerder van de zender uit. “Als totale onbekenden van elkaar gaan zij het avontuur tegemoet.

Op elke bestemming ondernemen de bejaarden met elkaar een aantal toeristische activiteiten en gaat de ultieme droom van één van de hoogbejaarden in vervulling.

In de eerste aflevering start de wereldreis op Schiphol. Na een emotioneel afscheid van de (klein)kinderen, onthult presentator Dennis van der Geest de allereerste bestemming: Moskou.

Van der Geest vindt zichzelf een geschikte presentator voor deze bejaardensoos-show. “Ze voelen zich veilig bij me. In de sport was ik ook gewend aan lijfelijk contact, even een knuffel geven, al moet je vermijden dat je ineens de groepsknuffelbeer wordt. Wordt dát weer een dingetje“, zegt hij in het AD.

Voor de jongere kijkers is er niet veel aan. “Het is geen leedvermaak.

De Wereld Rond Met 80-Jarigen begint om 21.30 uur, na het suffe spelletjesprogramma Zullen We Een Spelletje Doen met flopmachine Kim-Lian van der Meij.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen