Story kritisch over tsunami aan tv-reisjes bij BNN

Het gerenommeerde showblad Story is zeer kritisch over de vele tv-reisjes die de jonge honden van BNN mogen maken op kosten van de belastingbetaler. Dat is te lezen in de kiosk. BNN-presentatoren Geraldine Kemper, Jan Versteegh en Tim Hofman zijn bij het grote publiek relatief onbekend, maar maken ‘al jarenlang door belastinggeld gefinancierd tripjes naar de meest exotische plekken op aarde, waarmee ze bovenal zichzélf een plezier lijken te doen’, aldus het entertainmentblad.

Het is zonde van het belastinggeld om juist deze presentatoren naar verre buitenlanden te sturen, vindt Story. “Deze drie presentatoren zijn door hun programma Spuiten en Slikken ongekend populair bij jong publiek, dat veelal bestaat uit scholieren.

Scholieren hebben niets aan de dure reisverslagen van BNN, aldus Story. “Het is niet bepaald een groep kijkers die er belang bij heeft te weten in welke hippe boomhut je in het Amazonegebied móét overnachten, of wat de beste plek is om een sneeuwscooter te huren in een desolaat Eskimogehucht in Alaska.

Ook over de tweede Amerikaanse tv-reis van Eva Jinek is Story kritisch, omdat de doorsnee Nederlander volgens het blad helemaal niet geïnteresseerd is in wat er nu in de Amerikanen om gaat.

Al is het voor de belastingbetaler wel een goede zaak dat Jinek nu in bed ligt met haar producer, stelt Story. “Dat scheelt in elk geval één hotelkamer.

De kosten van een programma als Floortje Naar Het Einde Van De Wereld zijn wél terecht, vindt Story. Zij boeit de kijker volgens het tijdschrift van het begin tot het eind.

Bovendien monteert Floortje Dessing alles zelf. “Een tijdrovende en ondankbare klus, die andere presentatoren vaak liever aan hun productieteam overlaten, zodat zij in alle rust thuis hun koffer kunnen uitpakken en de meegebrachte souvenirs een plekje kunnen geven…

Het Story-artikel ‘Luilekkerleven voor reislustige NPO-presentatoren’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNN

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen