Paul de Leeuw wilde late-latenightshow openen ín Pauw

Paul de Leeuw was eigenlijk van plan om zijn nieuwe late-latenightshow Lekker Laat! volgende week te beginnen ín de talkshow van Jeroen Pauw. Dat heeft de VARA-ster maandag gezegd in Pauw. Pauw is vanaf 29 mei, en Jinek daarna vanaf 5 juni, niet om 23.00 uur maar om 22.30 uur te zien op NPO 1. De Leeuw volgt dan om 23.30 uur met zíjn talkshow. “We wilden volgende week beginnen bij jou. Dat jij dan zegt: ‘Vanavond zijn die en die in het programma.’ Dan ga ik weg“, legt hij uit.

Het is onderdeel van de fietsopening die De Leeuw voor het programma heeft bedacht. “Ik ga met een elektrische fiets door Amsterdam fietsen. Ik begin dan ergens bij een plek die aan de actualiteit gerelateerd is. Met die fiets probeer ik dan zo snel mogelijk naar de studio te komen, waar dan al een artiest aan het optreden is. Dat kan André Hazes zijn of Glennis Grace of Diggy Dex.”

De eerste uitzending moest zodoende bij Pauw starten. “Ik heb het vorige week uitgeprobeerd. Jij zou dan afsluiten en dan ga ik op een elektrische fiets van hier naar Studio De Plantage. Dat had ik al heel lang in mijn hoofd en dan moet je het uitproberen.

Ondanks dat zijn elektrische fiets 45 kilometer kan, is dat uittesten op een fiasco uitgelopen. De afstand tussen de Pauw-studio op het Westergasfabriekterrein en De Leeuws studio bij dierentuin Artis blijkt groter dan verwacht.

Het blijkt dat het 4,1 kilometer is en ik heb dat gefietst in 8 minuten en 10 seconden. Er is ongeveer 5,5 minuut reclame, dus de laatste drie minuten zie je me dan op de fiets.”

We hebben het vorige week uitgeprobeerd en de regisseur wilde meefietsen, maar die heeft zijn sleutelbeen gebroken, omdat we vrij snel gingen.”

Of de opening alsnog bij Pauw gedaan wordt, is nog onduidelijk. “Het beeld is best wel spectaculair en je weet natuurlijk niet wat er gaat gebeuren.”

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen