Paul de Leeuw: ‘Tv-reclame was misser van Blokker’

De tv-reclame met Sarah Jessica Parker heeft averechts gewerkt voor Blokker, dat in moeilijkheden verkeert en winkels gaat sluiten. Dat denkt Paul de Leeuw, zei hij woensdagavond als tafelheer in De Wereld Draait Door. De Blokker is er voor de gewone man en vrouw, maar Parker is alles behalve gewoon. “Sarah Jessica Parker is een mondaine vrouw en ze heeft het alleen maar over seks en klaarkomen en ze drinkt de hele dag door Cosmopolitans“, aldus de VARA-presentator.

Oerstom dat de marketingafdeling van Blokker daarvoor gekozen heeft, zegt De Leeuw. “Dan kweek je gewoon afstand. Echt een verkeerde keuze. Dit is een foute keuze, want men begrijpt het niet met deze Amerikaanse vrouw. Laat heel Amerika maar bij de Blokker kopen, dan.

De Leeuw vindt het lastig dat de retail, en dan met name de middenstand, het zo lastig heeft. “We gaan allemaal naar de supermarkt omdat het goedkoop en makkelijk is, maar al die winkels hebben het zo moeilijk op dit moment. Ik zou echt iedereen willen oproepen om eens na te denken en naar die bakker te gaan, ook al is hij iets duurder. Ik heb ongelooflijk met ze te doen.

Zelf gaat De Leeuw wel eens naar de Blokker. “Ik ging wel naar de Blokker. Ik vind naar de Blokker gaan heel lekker, maar ik kom vaak met dingen thuis, waar ik niet voor naar de Blokker ging. Ik ging bijvoorbeeld voor plastic doosjes, maar dan had ik toch weer een gasaansteker meegenomen of veertig batterijen, omdat je er twaalf gratis krijgt. En soms in een heel moedeloze bui nam ik weer een gourmetset mee naar huis.

Het maakt gelijk duidelijk dat De Leeuw geen idee heeft waarom het zo slecht gaat met Blokker. Met zijn topinkomen bij de NPO is hij namelijk een van de weinigen die nog met volle tassen uit de Blokker loopt. De rest van Nederland doet dat bij de Action.

Foto: VARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen