Ontmoeting Obama en Merkel morgenmiddag op NPO 2

De Brandenburger Tor in Berlijn was afgelopen donderdag het décor van een uniek gesprek tussen bondskanselier Angela Merkel en Barack Obama, voormalig president van de Verenigde Staten. De beelden zijn morgenmiddag om 13.05 uur te zien op NPO 2. Dat heeft de EO vandaag laten weten. In het kader van de Duitse Protestantse Kirchentag gingen de politici in gesprek over het thema ‘Being involved in democracy: taking on responsibility locally and globally’. 

Tijdens de Evangelischer Kirchentag worden debatten gevoerd over belangrijke maatschappelijke thema’s, geloofskwesties en levensvragen, dus dat past goed bij de EO. “Voor zowel Merkel als Obama geldt dat hun toewijding als politicus is verbonden met hun christelijk geloof“, aldus de omroep.

Bisschop Heinrich Bedford-Strohm, die betrokken is bij het evenement, gaf voorafgaand aan de ontmoeting aan trots te zijn op de aanwezigheid van Obama. “De komst van de voormalig leider van de VS benadrukt het internationale karakter van de Reformatie”, zegt de bisschop.

Christina Aus der Au, voorzitter van de Kirchentag, vulde aan: “De Verenigde Staten zijn sterk gevormd door de Reformatie en haar historische impact. Tegelijkertijd hebben de protestantse kerken en gemeenschappen in de VS zich op hun eigen manier ontwikkeld. Ik ben benieuwd naar wat Obama christenen in Europa wil meegeven.

De uitzending is morgen om 13.05 uur op NPO 2.

Foto: WDKrause/Wikimedia/Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen