Martine van Os: ‘Omroep MAX inspireert BBC’

Omroep MAX heeft de Britse omroep BBC geïnspireerd tijdens de opnames van de nieuwe Martine van Os-show Gezond Verstand, die vanavond op prime time van start gaat bij NPO 1. Dat vertelt de presentatrice vandaag in De Telegraaf. Gezond Verstand, waarin kandidaten uit het hele land langskomen bij een panel van drie huisartsen om hun originele huis-, tuin- en keukenremedies te presenteren, is gebaseerd op een formule van de BBC. Die omroep doet het echter zónder presentator.

Nu de Britten onze Van Os aan het werk hebben gezien, zijn ze van gedachten veranderd. “Daar deden ze het zonder presentatie, maar nu ze hebben gezien hoe wij het hier aanpakken, heeft de BBC eveneens voor de variant met presentator gekozen. Zo haal je toch net iets meer persoonlijke verhalen uit de mensen.”

De eerste serie van Gezond Verstand bestaat uit zes afleveringen. Of er daarna een vervolg komt? “Dat dacht ik aanvankelijk wel, maar toen ik laatst met mijn echtgenoot wat langer in de auto zat, kwamen wij met z’n tweeën al tot de conclusie dat er zo ongelooflijk veel lichamelijke ongemakken zijn: na twee uur hadden we het er nog over. Bovendien loopt het programma bij de BBC al een aantal seizoenen“, besluit ze in de krant (via Blendle).

In de eerste Gezond Verstand zit onder meer de 24-jarige studente Renée. Zij heeft de perfecte remedie tegen migraine gevonden: verse gemberthee. Ook meneer Spuij (75) denkt een oplossing te hebben tegen een vervelende kwaal. Hij brengt paardenmelk mee, wat hij drinkt om van zijn psoriasis af te komen.

Gezond Verstand is om 21.25 uur te zien op NPO 1.

Foto: Omroep MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen