De Wereld Draait Door krijgt dertiende seizoen

De Matthijs van Nieuwkerk-show De Wereld Draait Door krijgt een dertiende seizoen. De nieuwe serie afleveringen begint op maandag 4 september. Dat heeft de VARA vandaag laten weten. Er waren lange tijd geruchten over een eventueel einde van het programma van Van Nieuwkerk, omdat de presentator het vertrek van zijn rechterhand Dieuwke Wynia niet zou kunnen verwerken. Hij gaat echter gewoon door. Eerst geniet hij na vanavond van een vakantie van drieënhalve maand.

Van Nieuwkerk, na koning Willem-Alexander de best betaalde Nederlander in onze (semi)publieke sector, zei ooit te stoppen met De Wereld Draait Door als Wynia zou vertrekken. Ze vertrok afgelopen seizoen, maar Van Nieuwkerk blijft gewoon zitten.

Veel serieuze media en diverse showmedia hebben de afgelopen maanden gehint op het einde van De Wereld Draait Door, omdat Van Nieuwkerk volstrekt uitgeblust zou zijn. Zo schreef Het Parool dat Van Nieuwkerk geen zin meer lijkt te hebben en is volgens het AD de fut uit de show.

Weekblad Story meldde zelfs dat Van Nieuwkerk aan het instorten is. “Per tv-show lijkt hij over minder fut te beschikken om zich door het uurtje live televisie heen te praten, en oogt het alsof hij in gedachten elders verkeert.

Vanavond is de laatste DWDD van het seizoen. Het centrale thema van deze speciale uitzending is ’touwtje uit de brievenbus’, wegens het pleidooi dat Jan Terlouw dit seizoen in het programma hield.

Te gast zijn onder meer Nynke de Jong, Peter Vandermeersch, Özcan Akyol, Stephanie Afrifa, Antoinnette Scheulderman, Paul Witteman, Daphne Bunskoek, Barbara Baarsma, Erik Dijkstra, Erben Wennemars en Dolf Jansen.

DWDD is om 19.00 uur te zien op NPO 1.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen