De Wereld Draait Door krijgt dertiende seizoen

Geplaatst op Fri 19 May 2017 om 15:26

De Matthijs van Nieuwkerk-show De Wereld Draait Door krijgt een dertiende seizoen. De nieuwe serie afleveringen begint op maandag 4 september. Dat heeft de VARA vandaag laten weten. Er waren lange tijd geruchten over een eventueel einde van het programma van Van Nieuwkerk, omdat de presentator het vertrek van zijn rechterhand Dieuwke Wynia niet zou kunnen verwerken. Hij gaat echter gewoon door. Eerst geniet hij na vanavond van een vakantie van drieënhalve maand.

Van Nieuwkerk, na koning Willem-Alexander de best betaalde Nederlander in onze (semi)publieke sector, zei ooit te stoppen met De Wereld Draait Door als Wynia zou vertrekken. Ze vertrok afgelopen seizoen, maar Van Nieuwkerk blijft gewoon zitten.

Veel serieuze media en diverse showmedia hebben de afgelopen maanden gehint op het einde van De Wereld Draait Door, omdat Van Nieuwkerk volstrekt uitgeblust zou zijn. Zo schreef Het Parool dat Van Nieuwkerk geen zin meer lijkt te hebben en is volgens het AD de fut uit de show.

Weekblad Story meldde zelfs dat Van Nieuwkerk aan het instorten is. “Per tv-show lijkt hij over minder fut te beschikken om zich door het uurtje live televisie heen te praten, en oogt het alsof hij in gedachten elders verkeert.

Vanavond is de laatste DWDD van het seizoen. Het centrale thema van deze speciale uitzending is ‘touwtje uit de brievenbus’, wegens het pleidooi dat Jan Terlouw dit seizoen in het programma hield.

Te gast zijn onder meer Nynke de Jong, Peter Vandermeersch, Özcan Akyol, Stephanie Afrifa, Antoinnette Scheulderman, Paul Witteman, Daphne Bunskoek, Barbara Baarsma, Erik Dijkstra, Erben Wennemars en Dolf Jansen.

DWDD is om 19.00 uur te zien op NPO 1.

Foto: VARA
57 Reacties op “De Wereld Draait Door krijgt dertiende seizoen”


 1. Enzo Voort

  Jammer, zo komen we er nooit van af.

 2. Wilemijn

  Groot gelijk, elke dag een show is best vermoeiend, lekker genieten en uitrusten en dan in september weer helemaal nieuw aan de slag. En laat iedereen maar lekker lullen want die weten niet hoe het is om elke dag zo’n prestatie neer te zetten.

 3. A.Zijn

  Dat zijn behoorlijk wat vakantiedagen in een jaar…..

 4. snuifje

  Ik word zo moe van dat geleuter over dat touwtje uit de deur van een politicus die zelf ook het verschil niet heeft kunnen maken maar nu als oude man ons even komt vertellen hoe wij moeten leven.

 5. MLVC

  3,5 maand vakantie, belachelijk zeg

 6. A.Zijn

  75 vrije dagen, tel daar 10 dagen tussen kerst en nieuwjaar bij op en hij heeft er 85!

 7. A.Zijn

  J, wat vind jij?

 8. Jubbetje

  weer een jaar met een veel te hoog salaris.!

 9. Marco

  Nu al zomerstop?? DWDD is al zo vaak afwezig bij elke willekeurige feestdag. Belachelijk! Laat iemand anders het doen of probeer een nieuw programma die wel normaal uitzend.

 10. Bonnie Kreukhoven

  Zó zonde. Hij had op waardige manier afscheid moeten nemen van een grote tv-hit, maar ze laten het nu langzaam doodbloeden.

 11. Kees D

  Ik ben geen deskundige (maar die komen hier wel, dus die kunnen me misschien helpen), maar ik stel me voor dat de STER-inkomsten in de zomer lager liggen. Zou het kunnen dat een programma als DWDD dan gewoon te duur is om te maken, dat dat alleen rendabel is bij voldoende publiek en reclame-inkomsten? Of is er helemaal geen verband?

  Overigens denk ik toch niet dat het team nu 3,5 maand op vakantie gaat en op maandagochtend 4 september pas opnieuw aanschuift met ‘Hoe gaan we het dit seizoen doen, komen er rubrieken bij, wie schakelen we daarvoor in, wat veranderen we aan de formule?’ Dat neemt niet weg dat als het 2,5 maand vakantie zou zijn, ik dat zelf ook wel zou willen, lol!

 12. cees

  Kaart verkoop voor het bijwonen van DWDD, Reclamegelden en vergeet voor al niet belastinggelden. Blijkbaar verdient de DWDD genoeg om iedereen 3.5 maanden op vakantie te sturen.

 13. Bjorn

  Lekker 3.5 maand niets doen en toch veel verdienen. Zal maandag eens mijn baas aanspreken.

 14. Don

  Stop toch met die shit!

 15. Mark

  Hallo A.Zijn

  Nog veel meer vrije dagen. Op feestdagen zoals hemelvaart, pasen, pinksteren is er ook geen DWDD. Dan zijn er nog een hoop opgenomen afleveringen van DWDD presents, zoals met Adriaan van Dis.

 16. piet

  Ik had gehoopt dat het programma nooit meer terug kwam met die zakkenvuller.
  Eerst zit hij te lullen dat het afgelopen is en gaat het toch door.

 17. piet

  Begint dat gezeur weer.

 18. Bep

  Ik kijk er nooit naar, wel zonde van de zendtijd.Een nieuw fris programma met nieuwe mensen zou fijn zijn.

 19. Eva

  Maar al die opgenomen afleveringen moeten toch ook gewoon voorbereid, geproduceerd en opgenomen worden, Mark? Al dat werk geldt toch niet als vakantiedagen?

 20. dthfjk

  Dat wordt duidelijk een geval; stoppen na je hoogtepunt.

 21. FrituurFiguur

  Wat een geklets, menig minkukel bij de commercielen verdient (veel) meer en doet er (veel) minder voor.

 22. Bart

  Touwtje uit de brievenbus. Ik vrees dat Heleen van Rooyen daar binnenkort een foto van gaat twitteren.

 23. Arie

  Altijd graag gekeken, maar het laatste half jaar helemaal klaar mee.
  Veel en veel teveel van hetzelfde, en nog een muziekrubriekje en nog een voetbalitempje, de tijd dat DWDD spraakmakend onderscheidend en vernieuwend was ligt reeds lang achter ons.

 24. Henk

  Helemaal klaar met dit programma. Vroeger fan maar de bezieling is er uit.

 25. J

  Haha, die Luuk deelde ff een sneer uit bij BLVD. ”We wensen iedereen bij DWDD een fijne zomer”.

 26. Paut Pielusma

  3,5 maand vakantie om zijn riante salaris op te maken zeker?

 27. Walter

  Ha, gelukkig vanavond de laatste DWDD-uitzending van het seizoen. Mooier nieuws dan ‘t bericht hierover!

 28. Hans

  En vanaf 4 september weer gewoon door op de oude toer met dezelfde ouwe koek en zelfde gezichten. Ik kijk al jaren niet meer, het werd irritant.

 29. Jubbetje

  Hopenlijk komt het bijgeloof in het getal 13 nu eens uit.

 30. Dag

  Hopelijk komen ze er op terug of stopt hij/programa in December.

 31. mix

  @J Ja mooi he!

  Dom om toch door te gaan met Dwdd. Het is wel klaar eigenlijk. Je moet stoppen op je hoogte punt zeggen ze wel eens. Daar zijn ze bij Dwdd al heel lang over heen. Het wordt een beetje sneu nu.

 32. Bart M.

  Wij kijken al niet meer since die verschrikkelijke Marc Marie vaste tafeldame werd op de vrijdag.

 33. dj

  werld draait door moet weg waardeloos programma

 34. MMM

  20:28

  Gelukkig maar

  Wat word ik dood en doodziek van dat stuk meubel wat 4 x ja zegt op een avond en hierdoor voor 4 uur €8000 ontvangt

  Elke tafelgast is waardeloos maar dit figuur begin ik nu wel echt te haten

 35. kampie

  Wilemijn
  Fri 19 May 2017 om 15:30

  jij krijgt ook 3 en halve maand vakantie van je werkgever omdat je zo hard werkt? Gefeliciteerd

 36. mix

  @Henk Helemaal eens!

 37. hugo

  Als Van Nieuwkerk een kerel was geweest, was hij een paar jaar geleden al overgestapt naar de commerciële omroep. Daar kon hij nog meer verdienen, maar hij durfde het niet en geef hem eens ongelijk. Gewoon nog een paar seizoenen doorkeutelen voor meer dan een half miljoen per jaar en dan lekker rentenieren. En stukjesschrijven voor de NRC natuurlijk, want die hoofdredacteur wordt niet voor niets te pas en te onpas uitgenodigd.

 38. Ron

  Een lange neus naar al die betweters die wel even hoopte op een eind van de show dan wel zonder Matthijs….dus tja…

 39. mix

  @Ron Het programma is gewoon op. Niet verstandig on door te gaan voor zowel de VARA als voor Matthijs. Ondanks de vaak goede kijkcijfers. Het programma is ruim over zijn hoogtepunt heen. Dit gaat de komende jaren een pijnlijke aftocht worden op deze manier.

 40. X

  Dat is een erg slechte score. Doek maar op.

 41. Zonder Naam

  Lijkt het maar zo, of het programma meer elitair geworden? De mix tussen high en low culture leek vroeger beter. Iig is het een programma geworden dat ik voornamelijk op zoek als ik me verveel, en de leukere programma’s al gezien heb.

 42. Wilemijn

  Nee hoor, ik heb maar 3 weken vakantie, net als al die betweters hierboven mij, alleen snappen die niet wat er voor komt kijken en dan ben je dom, zo dom, dat blijkt uit al die antwoorden. Ik lach mij gewoon rot om die opmerkingen van die minkukels die lanterfanters die werkelijk niets presteren en alleen maar hun gal spuwen op iemand die het helemaal heeft gemaakt. Mattijs stopt niet voor jullie maar werkt zeker niet door voor die leeghoofden die jullie zijn op deze site.

 43. Wilemijn

  En kom maar op met jullie domme geklets!!

 44. Wilemijn

  En durf het eens onder jullie eigen naam!

 45. Wilemijn

  En kampie, jij bent helemaal een doedelzak!

 46. Wilemijn

  En Henk vwb bezieling eruit, wat denk je van jouw eigen fluit? Zo’n vies dingetje met een randje kopkaas.

 47. Wilemijn

  En J, hij deelde een sneer uit ha ha ha ha wat leuk!

 48. Wilemijn

  En wat denk je van die walgelijke Walter?

 49. Wilemijn

  En Bonnie Kreukhoven, wanneer neem jij afscheid van jouw vreselijke inzendingen op deze site? of dacht je echt dat je orgineel was of leuk of bijdehand? ben je gek, jij bent gewoon een loser eerste klas en je ruikt enorm uit je muil.

 50. Japio

  DWDD is nog niet klaar. Dat snap ik. Actuele onderwerpen genoeg. Maar waarom altijd dat blik van bekende koppen opengetrokken ? Stel een platform op van onbekende deskundigen. Leg desnoods een database van kijkers en belangstellenden aan , waaruit per uitzending kan worden gekozen. Maak de interviews af en toe wat langer, als het onderwerp er om vraagt. Het zelfde geldt voor Pauw.

 51. komkommer

  Ha ha die Wilemijn of is het Willemijn?over leeghoofd gesproken#triest!

 52. Gallus

  Vooroplopen in het nalopen.
  Eindeloze persoonsverheerlijking gecompenseerd door unanieme afwijzing van een ieder die niet in de lauwe consensus vooraf past.
  Ontkenning van problemen gecombineerd met superioriteitsgevoel.
  Fabelachtige “kennis” over “genieen, heiligen, vorsten” en andere “supermensen” uit de wereld van pop en sport.
  Markt voor moreel scoren bij de heiligen van DWDD!
  Onbelemmerd positief discrimineren enz.

 53. Serious

  Als van Nieuwkerk (voor het dubbele salaris) naar de commerciele zou overstappen zou daar het kijkcijfer probleem in 1 klap opgelost zijn. Maar daartoe verlaagd hij zich niet.
  Nee, hij gaat niet dagelijks om hallef ellef aan C garnituur vragen stellen over waarom ze hun haar rood hebben geverfd en daar hard om lachuh en dan te dansuh en vervolgens af te sluiten met Tot zoverrr tot morguuhh
  Loosers

 54. Kees D

  DWDD mag wat mij betreft best wel weer een schop onder zijn reet krijgen want het begint wat te verstoffen. Maar voor mij verdient dat programma zo’n impuls, want ik zie echt geen ander programma/presentator rond die tijd een programma neerzetten dat ik beter zal vinden. Dat zegt misschien meer over de rest van het aanbod dan over DWDD.

 55. Wolf

  De DWDD is een dood paard waar de vara nog mee rond sleept. Weg met die minderwaardige tv voor kneusjes.

 56. Wilemijn

  Nee, jij noemt je komkommer en dat is niet triest?

 57. X

  Deze X is wel fan van dwdd hoewel ik de afleveringen ook wel minder vind geworden. Ik ben iig blij met een nieuw seizoen! Erg benieuwd hoe het eruit gaat zien. Ik denk wel dat het hier en daar vernieuwd wordt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.