Linssen walgt van agressie tegen moslima in lesauto

Joris Linssen heeft zich onlangs op de weg flink geërgerd aan de manier waarop medeweggebruikers reageerden op een moslima in een lesauto. Dat vertelt hij in zijn column in de NCRV Gids. Linssen had gevoelens van ongeloof. “Gisteren reed ik in de stad achter een lesauto, met daarin een meisje met een hoofddoek achter het stuur. Het was waarschijnlijk haar eerste les, want bij ieder stoplicht sloeg de motor af en zodra het groen was, kreeg ze haar autootje nauwelijks in beweging.”

Vervolgens reed ze met een slakkengangetje verder. “Tja, iedereen moet het leren. Wat er in de vijf minuten die ik achter haar aan sukkelde gebeurde, tart iedere beschrijving.”

Medeweggebruikers werden agressief, meent Linssen. “Een zwarte Audi gaf een flinke dot gas en haalde de lesauto en mij met gierende banden in aan de verkeerde kant van de vluchtheuvel. Toevallig kwam er net geen tegenligger uit een zijstraatje.”

Even later eenzelfde manoeuvre van een bus van een bouwbedrijf. Asocialer kan het niet. Ik ontplofte bijna van ergernis. Gelukkig sloeg de auto van het meisje weer af en kon ik tot bedaren komen.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen