Jan Roos ergert zich aan homofobe imago

Jan Roos, die zijn mediacarrière inruilde om lijsttrekker te worden van de geflopte politieke partij VNL, ergert zich aan zijn imago als homofoob. Dat zegt de voormalig PowNed-ster in zijn column voor De Dagelijkse Standaard. Roos vindt het niet leuk, maar vooral zeer onterecht, om zo bekend te staan. “Tijdens de uitzending van Pauw & Jinek viel het woord voor het eerst. Ik zou homofoob zijn. Homofoob, dus een ongefundeerde angst hebben voor homoseksuelen“, zegt hij in zijn column.

Jeroen Pauw en Eva Jinek baseerden dit op enkele tweets die Roos aan Tofik Dibi heeft gestuurd, meent hij. “Ik noemde hem wachtgeldpoot en handtasje. Was dat aardig? Nee. Was dat fatsoenlijk? Nee. Was dat homofoob? Ook niet.”

Roos noemde Dibi zo vanwege een ruzietje. Na Pauw & Jinek noemde ook NRC-columnist Bas Heijne hem daarom homofoob, aldus Roos. “En dat alleen omdat ik Tofik dus poot had genoemd op twitter.”

Dat mensen als Dibi niet uit de kast durven komen komt echter niet door mensen als Roos, meent Roos zelf. “De ware reden was dat hij Marokkaan en moslim is. Dat hij bang was verstoten te worden door zijn familie. Mogelijk eerwraak. Dat hij voor andere Marokkanen een makkelijk doelwit zou worden.

Maar dat durft hij vanwege politieke correctheid niet te benoemen, stelt Roos. “Dus weet je wat, we geven Jan Roos de schuld.”

Volgens Roos kent hij veel homo’s en noemen die elkaar steevast nicht of poot. “Maar maakt dat ze dan homofoob? Nee, natuurlijk niet. Ben ik homofoob? Nee, natuurlijk niet.”

De column van Jan Roos kunt u lezen op De Dagelijkse Standaard-site.

Foto: VARA

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen