RTL beveiligt Gijp extra: ‘Hoofddoek-grap viel niet goed’

Foto: RTLRTL 7 moet zendercoryfee René van der Gijp soms extra beveiligen, bijvoorbeeld als hij een grap heeft gemaakt waar niet iedereen om kan lachen. Dat vertelt de voetbalanalist in TROS Kompas. Van der Gijp wordt wel eens bedreigd om dingen die hij zegt. “Ik denk dat 95 procent van de kijkers snapt wat we aan ons tafeltje doen, maar je hebt altijd 5 procent die het niet begrijpt. Daar moet je een beetje mee uitkijken. Ik heb eens wat over hoofddoekjes gezegd dat niet zo goed viel“, vertelt hij.

Hij vervolgt: “Na elke uitzendingen bellen er zo’n 200 klagers naar RTL en soms zit er eentje bij waar ze zelfs bij RTL van schrikken. Dan bellen ze mij en lichten ze de bewaking in. Maar het is niet zo dat ik steeds om me heen loop te loeren, het zal allemaal wel.”

De mannen van Voetbal Inside maken zich sowieso niet overal geliefd. “Ik denk dat je een flink bedrag zou ophalen als je zou collecteren om ons programma van de buis te halen. Binnen de voetballerij is het not done om elkaar aan te vallen.

Dat maakt veel voetbalprogramma’s saai, aldus Van der Gijp. “De meeste mensen in onze wereld hebben belangen te verdedigen of hopen nog ergens op een baantje. Daarom zul je Hiddink, Van Marwijk of Silooy nooit op een ongezouten mening betrappen.

Die ongezouten mening is er in Voetbal Inside wel. “We zijn onafhankelijk en hoeven ons niet in te houden. Wat kan er nou helemaal gebeuren? Dat Toine van Peperstraten me morgen mailt dat hij me een lul vindt? Ik kom die man toch nooit tegen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen