AD weet het zeker: ‘Mattie & Wietze naar Sky Radio’

De kogel is door de kerk: Mattie Valk en Wietze de Jager verlaten Qmusic voor Talpa Radio. Ze gaan een ochtendshow maken op Talpa-zender Sky Radio. Althans, dat meldt het AD op basis van insiders. Het AD was eerder al de krant die aan het licht bracht dat Talpa aast op het radioduo en nu meldt de krant dat alles in kannen en kruiken is. “Volgens bronnen heeft het ochtendduo inmiddels de knoop doorgehakt en is de op handen zijnde transfer een feit, waarschijnlijk nog voor de zomer.

Een woordvoerster van Qmusic zegt in de krant nog niets te weten over een overstap. “Dit is bij ons niet bekend.”

Het nieuws komt slechts een week na de viering van hun vijfjarig jubileum bij Qmusic. Daarvoor zaten ze donderdagavond nog in Pauw, waar ze herhaalden dat er weliswaar interesse is van Talpa, maar dat ze gewoon een doorlopend contract hebben bij Qmusic.

Het vertrek van Mattie & Wietze is een mokerslag voor Qmusic. De twee heren zijn namelijk hét gezicht van de radiozender en maken de op twee na meest beluisterde ochtendshow van het land, na die van Radio 538 en Radio 2.

Voor Sky Radio betekent de komst van Mattie & Wietze een opvallende wijziging van het format. Tot nu toe was de zender namelijk altijd dj-loos.

Dat de zender het non-stop-muziekformat nu overhoop gooit, heeft vermoedelijk te maken met de luistercijfers: Sky Radio wordt veel beluisterd, maar in de ochtend net iets minder.

Talpa Radio is het moederbedrijf van Radio 538, Sky Radio, Radio 10 en Radio Veronica.

Foto: Qmusic

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen