Tv-sterren Jan Roos en Sylvana Simons niet in Kamer

Foto: AVROHet is tv-sterren Jan Roos en Sylvana Simons niet gelukt om een zetel te bemachtigen in de Tweede Kamer. Er hebben woensdag niet genoeg mensen op hen gestemd bij de Tweede Kamerverkiezingen. Dat blijkt uit de uitslagen van de verkiezingsdag. Roos, bekend van het NPO 3-programma PowNews, en Simons, bekend van het RTL 4-programma TV Makelaar, hebben de afgelopen maanden druk campagne gevoerd. Hij voor zijn partij VNL, zij voor haar partij Artikel 1.

Roos vindt het jammer, al was het een lastige taak, zegt hij. “Voor een nieuwe partij is het lastig om in de Kamer te komen, tenzij je zo’n grote achterban hebt als Denk.”

Of hij verder blijft gaan met VNL? “Ik kan lastig lijsttrekker zijn van een partij zonder zetels. Dat is als het Nederlandse leger – dat werkt ook niet. Maar ik ben nog niet op zoek naar een andere baan.”

De oud-tv-maker stelt dat hij niet de enige is die gefaald heeft. “De PvdA bestaat bijna niet meer, van de linkse partijen heeft alleen GroenLinks iets gepresteerd. Wilders was ook een flop: die stond pas nog op 31 zetels“, zegt hij in NRC.

Op Twitter voegt hij vanochtend toe: “Ik wil alle medewerkers, vrijwilligers en kandidaten bedanken voor hun enorme inzet en steun. Helaas is onze droom niet uitgekomen. Na maanden campagne met lege handen blijven staan geeft een flinke kater. Dat is de realiteit. Nu bijkomen en weer opstaan. Dank.

Simons blijft optimistisch: “We waren net een pact met elkaar aan het sluiten. Wat er ook gebeurt: we ain’t stopping. Tegen afrofobie, xenofobie, homohaat. Nederland, je kan beter dan dit.

Haar PR-man Ian van der Kooye baalt wel een beetje. “We kregen niet de media-aandacht die we verdienden.”

Foto: VARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen