‘Tv-debat Rutte-Wilders schijngevecht van de eeuw’

Het moest hét debat worden van deze verkiezingsstrijd: het EenVandaag-debat tussen Mark Rutte (VVD) en Geert Wilders (PVV) dat vanavond op tv komt. Inmiddels is het niets meer dan het schijngevecht van de eeuw. Dat zegt Frank Poorthuis, de verkiezingswatcher van het AD, in een column. “Is Rutte-Wilders nog het premierdebat zoals aangekondigd? Natuurlijk niet. Daar heeft Rutte zelf aan meegewerkt op de dag dat hij beweerde dat hij nooit met Wilders zou gaan regeren.

De andere grote politieke partijen willen ook al niet met de PVV. “En dat maakt Wilders dus geen factor meer bij de uitslag.”

Dat is niet de enige reden dat Rutte – Wilders er niet echt meer toe doet, aldus Poorthuis. “Daar komt bij dat het allang niet meer tussen Rutte en Wilders gaat, maar tussen Rutte, Buma en Pechtold. En Wilders, zeker, we schrijven ‘m niet af. Maar hij gaat niet meeregeren en zoals de peilingen nu wijzen, gaat hij geen superscore halen.

Buma en Pechtold gaan vanavond in debat bij Pauw & Jinek. “Als ik Rutte was, bleef ik vanavond na het debat met Wilders dus nog even in Hilversum hangen en deed ik een Buma’tje bij Jinek & Pauw: mag ik even meedoen, heren?

De verkiezingscolumn van Frank Poorthuis kunt u lezen op de AD-site.

Foto: Rijksoverheid

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen