Ook AD vond RTL beter dan NOS op verkiezingsavond

Tv-recensent Angela de Jong van het AD vindt net als haar collega van het NRC Handelsblad dat de verkiezingsavond van RTL beter in elkaar zat dan die van de NOS. Dat schrijft ze in haar column. “Wat een aanfluiting was de uitslagenavond bij de publieke omroep. Dat uitgerekend Humberto Tan, die al maanden in het verdomhoekje zit, op RTL 4 moest laten zien hoe het óók kan, moet zorgen voor schaamrood op de kaken bij onze nationale nieuwsorganisatie“, zegt de tv-kenner.

De Jong hoopt dat er een paar stevige gesprekken volgen na deze uitzending. “En het besluit dat ze het de volgende keer anders doen.”

Bij de NOS ging er technisch van alles mis, maar dat is niet de reden waarom De Jong het zo slecht vond. “Het was de hele opzet van het programma. (…) De uitzending was saai, plichtmatig en miste reuring en opwinding die iedereen thuis wél voelde over deze bijzondere en gekke verkiezingsavond.

Dat gevoel straalden Humberto Tan en zijn sidekick Merel Westrik juist wel uit, aldus De Jong. “Door steeds wisselende gasten aan tafel van allerhande pluimage: van BN’ers tot (ex-)politici, van links tot rechts.”

Toch trok de verkiezingsuitzending van de NOS veel meer kijkers dan die van RTL. Dat heeft de NOS echter vooral te danken aan het opgebouwde vertrouwen in de afgelopen jaren en het gevoel dat je bij grote gebeurtenissen altijd bij de NOS moet zijn, stelt ze. “Maar die mythe is gisteravond definitief doorgeprikt“, besluit ze haar column.

Foto: VARA

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen