NPO 1 kan nog even door met The Night Manager

NPO 1 kan nog even door met The Night Manager. De Britse omroep BBC komt met een tweede seizoen. Dat heeft regisseur Susanne Bier bekendgemaakt in de Britse media. The Night Manager ging twee weken geleden in première op de vrijdagavond van NPO 1 als opvolger van Flikken Maastricht. De serie doet het prima: afgelopen vrijdag keken er 1,2 miljoen kijkers (18 procent). Er staan nog vier afleveringen van het eerste seizoen op het menu. Daarna is het wachten op nieuwe afleveringen.

Even was het onzeker of er überhaupt nieuwe afleveringen zouden komen, maar Bier bevestigt nu de komst van een tweede seizoen. De scripts worden volgens haar ‘langzaam aan ontwikkeld’.

Bier: “We willen allemaal heel graag een tweede seizoen doen, maar wat we níet willen is iets maken dat beneden het niveau van het eerste seizoen ligt. Dat zou een heel slecht idee zijn.

Het zesdelige The Night Manager gaat over een nachtmanager van een hotel in Caïro die wordt gerecruteerd door de Britse geheime dienst. De serie is met meerdere Golden Globes en een Emmy Award bekroond.

Ook Nederlandse recensies zijn positief. Zo schreef NRC: “The Night Manager is een sterke serie. BBC gaf volgens The Independent 30 miljoen pond (35 miljoen euro) voor zes afleveringen uit. Dat zie je terug op het scherm. Alles ziet er stijlvol uit en de regie van Susanne Bier is effectief.

Foto: BBC

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen