Rob Wijnberg vindt NOS Journaal niet objectief

Rob Wijnberg, oprichter van het links-progressieve medium De Correspondent, vindt het NOS Journaal niet objectief. Dat zegt hij in een interview met Het Parool. Hoofdredacteur Marcel Gelauff van het NOS Journaal legde onlangs in De Wereld Draait Door uit dat zijn nieuwsprogramma nooit een standpunt wil innemen en daarom weergeeft wat de ene partij zegt en wat de andere partij zegt, zonder weging. “Dat is geen objectieve journalistiek“, luidt het oordeel van Wijnberg.

Het is volgens hem een verkeerde houding. “Als je wilt zeggen wat er aan de hand is, moet je naar je beste vermogen uitzoeken hoe het in elkaar zit en die weging presenteren als conclusie. Het NOS Journaal neemt een misleidende pose aan.”

NOS Journaal heeft een verantwoordelijkheid, vindt Wijnberg. “Zeker in deze tijd, nu er een president in het Witte Huis zit die aantoonbaar en stelselmatig liegt, is het belangrijk dat je dat benoemt en zijn uitspraken niet presenteert als ‘ook maar een perspectief’.”

Als je dat te vaak doet, ben je de macht niet aan het controleren, je bent aan het vertolken“, besluit hij in de krant (via Blendle).

Foto: VARA

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen