Paul de Leeuw vindt kijkcijfers te laag

Geplaatst op Thu 16 Feb 2017 om 16:53

Paul de Leeuw vindt de kijkcijfers van zijn NPO 1-programma Wie Steelt Mijn Show? te laag. Dat heeft hij gezegd op Radio 538. De Leeuw staat na kijkcijferkanon Wie is de Mol geprogrammeerd, maar scoort belabberd. Afgelopen zaterdag had Wie is de Mol 2,3 miljoen kijkers (32 procent) en Wie Steelt Mijn Show 714.000 kijkers (12 procent). Dat is te laag, realiseert ook De Leeuw zich. “Je moet zeker een miljoen kijkers halen als je uit een programma als Wie is de Mol komt.”

Dat Wie is de Mol aan het eind van de uitzending verwijst naar MolTalk op NPO 3, doet er volgens De Leeuw niet toe. “Dat maakt niets uit. Dan blijven er nog 1,5 miljoen mensen over die kunnen kiezen. We moeten stijgen.

De Leeuw zit niet in zak en as. “Omdat er minder mensen kijken? Nee. Ik vind heel vervelend, maar het is een programma waar je zo veel plezier mee hebt.

Wel denkt hij na over de lage score. “Je zoekt natuurlijk naar oorzaken, maar de grootste oorzaak ben ikzelf, omdat je zelf iets verzint wat dus blijkbaar niet werkt voor een groot publiek. Een andere oorzaak kan zijn dat het theater afstandelijker is en dat het niet intiem is. Ik hoor mensen zeggen dat het een feestje is waar je niet bij bent.

Ik ben zelf verantwoordelijk voor het succes of het falen van dit programma. Natuurlijk is het falen.”

Foto: VARA
16 Reacties op “Paul de Leeuw vindt kijkcijfers te laag”


 1. Huiskamer

  Salaris halveren.

 2. Roomtaart

  Nou dan maar stoppen heh ?

  Mensen zijn je bloe dzui gende var kenskop van je meer dan zat

 3. Anonymous

  Hij stop niet daar vindt hij zichzelf veel te belangrijk voor, man.

 4. gtstfites

  Wat een dikkke sukel !

 5. Anonymous

  kappen met die flut show en de verblijfsvergunning intrekken

 6. lvs2015

  Precies maar dat zal hij wel niet doen want de kachel moet blijven roken en de belastingbetaler maar De Leeuw zijn (knibbelknabbel) BV spekken met jaarlijkse subsidies die de VARA krijgt van de overheid.

 7. Anonymous

  Is er nog medianieuws of wordt er hier alleen over lage kijkcijfers gesproken?

 8. Huib

  Stoppen, zou ik zeggen. Dan heeft hij ook meer tijd voor al die asielzoekers die hij van plan was in huis te nemen.

 9. louis 55

  die dikke schreeuwlelijk kan beter gaan verhuizen naar een onbewoond eiland .
  pfff zakkenvuller !

 10. Paut Pielusma

  Alles wat duur wordt betaald geeft niet automatisch ook waar voor je geld. Het is tijd dat De Leeuw in de geschiedenisboekjes beland.

 11. Jos

  Alleen maar negatieve reacties. Nare mensen hier. Terwijl open en kritisch is op de situatie

 12. Sjantal

  Raar dat de VARA zoveel belastinggeld krijgt?

 13. Eddy Emmer

  Lieve Paul, maak er een serieus programma van en je hebt weer succes. Probeer niet lollig te doen daar ben je te oud voor.

 14. els de wit

  scoop 538 iets over de toppers

 15. Hans

  Citaat de Leeuw: “Je moet zeker een miljoen kijkers halen als je uit een programma als Wie is de Mol komt.”

  Het begint al met het teren op de restanten van de kijkcijfers van een voorafgaand programma. Probeer die kijkcijfers eens met eigen creativiteit te halen. Of mag ik aannemen dat de kijkcijfers zonder voorafgaand WISM op het programma, de cijfers voor WSMS nog beroerder zouden uitpakken. Ja hè?

 16. T

  Zuuuuuuuucht. Paul de leeuw en eeuwige gejank over slechte kijkcijfers… het boeit ons nieT. Meer geld en ego. Schijt lollige humor met ik heb een wens. Of ‘iets leuks’. Brrr. Avond program om 13:00 uur opgenomen. #schuldvanjebaasdoorjouaantenemendeleeuw

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.