Marianne Zwagerman uit kritiek op Pauw & Jinek

Foto: RTLMarianne Zwagerman vindt de keuze om Eva Jinek en Jeroen Pauw samen te laten presenteren in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen onhandig. Ze had het beter alleen kunnen doen. Dat geeft de flamboyante mediakenner aan in Het Parool. Mede op initiatief van Pauw is het drie weken durende ‘Pauw & Jinek: De Verkiezingen’ tot stand gekomen. De eerste aflevering is maandagavond en na afloop van de serie keert Pauw weer solo terug. “Eigenlijk ongelooflijk“, zegt Zwagerman.

Jinek scoorde de afgelopen maanden veel beter dan Pauw én wist RTL Late Night klein te krijgen. “Jinek heeft tijd nodig gehad om iets op te bouwen. Nu dat gelukt is, en de kijker duidelijk kiest voor Jinek, moet het programma alweer wijken omdat de VARA haar zendtijd claimt voor Pauw.

Waar Jinek van KRO-NCRV is, is Pauw van de VARA. De omroepen verdelen de zendtijd op de late avond van NPO 1. “Dat heeft niks met ‘rekening houden met de kijker’ te maken. Het is pure omroeppolitiek.”

De kijker is de dupe van die omroeppolitiek, vindt Zwagerman. “Voor het verkiezingsprogramma op NPO 1 krijg je nu een geforceerd nieuw duo dat weer moet zoeken naar gewenning. Om gek van te worden.”

Zwagerman vindt Jinek steengoed. “Bij vlagen heeft ze zelfs iets van de oude Sonja Barend: vriendelijk, extreem journalistiek en haar mening die er af en toe fors doorheen schijnt“, besluit ze in de krant (via Blendle).

Foto: KRO-NCRV, VARA

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen