Klaas Dijkhoff gaat RTL 4-debat niet live kijken

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff, die recentelijk de NPO 2-quiz De Slimste Mens won, gaat op 26 februari niet kijken naar het grote Premiersdebat op RTL 4. Dat laat hij weten in BN/DeStem. Net als veel andere Brabanders gaat Dijkhoff op die dag gewoon carnaval vieren. Hij weigert die traditie aan te passen voor een live-uitzending op tv. “Ze plannen maar raak, ik hos op de Grote Markt. Dat debat neem je dan gewoon op, dat is met die TV-kastjes van tegenwoordig simpel in te stellen.

In het zuiden reageren sommige mensen boos op het debat, omdat RTL geen rekening zou houden met carnaval. Volgens hen kan het RTL niets schelen dat ze een paar miljoen kijkers en kiezers missen en richten ze zich blijkbaar alleen op de Randstedelijke kiezer.

Dijkhoff maakt zich er minder druk om. “Ik ben al een paar jaar geleden opgehouden me druk te maken over wat ze boven de sloot van carnaval vinden. Laat staan dat ik de illusie heb dat er rekening mee gehouden wordt.

De VVD’er heeft wel een tip voor zijn mede-carnavalgangers. “Dan vier je carnaval, brak je uit en kijk je woensdag het debat terug. En als je dan toch steil achterover slaat van wat een lijsttrekker zegt, kun je ook meteen die haring naar binnen happen. Alaaf!

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen