Guus Meeuwis stopt als coach The Voice of Holland

Geplaatst op Fri 17 Feb 2017 om 9:26

Guus Meeuwis stopt als coach van The Voice of Holland. De opvolger van Marco Borsato houdt het al na één seizoen voor gezien. Dat maakte hij vanochtend bekend op Radio 538. Het vertrek hing door Meeuwis zelf al een beetje in de lucht. Hij heeft het te druk om nog een seizoen mee te doen en heeft daarom de keuze gemaakt het kijkcijferkanon te verlaten. “Ik heb er ontzettend van genoten en ik heb echt een wereldtijd gehad, maar ik zit volgend jaar niet in de stoel.”

Voor een programma als The Voice heb je veel tijd nodig, aldus Meeuwis. “Als je The Voice goed wil doen moet je er voor de volle 100 procent voor gaan en dat gaat volgend jaar niet, omdat ik veel dingen zelf wil doen.”

Meeuwis vertelt dat hij komend jaar gaat schrijven, er een nieuw album aankomt, een tour en Groots. Ook gaan er geruchten dat hij Nick en Simon opvolgt als nieuwe kroegbaas van De Vrienden Van Amstel Live. “Dat zou zomaar kunnen.”

De zanger lijkt de weg vrij te maken voor een terugkeer van Anouk, die één seizoen coach was, maar eigenlijk voor twee seizoenen tekende. Of zij inderdaad weer terugkeert, weet Meeuwis niet.

Wél hoopt Meeuwis dat Waylon van de partij blijft. “Als ik John de Mol was zou ik Waylon een meerjarig contract geven. Die zit zo op z’n plek.

Vanavond is de finale van het zevende seizoen van The Voice of Holland te zien op RTL 4.

Foto: RTL
14 Reacties op “Guus Meeuwis stopt als coach The Voice of Holland”


 1. Anonymous

  Waylon vs. Anouk, ik kan niet wachten!

 2. b

  Guus verlaat het zinkende schip !

 3. Mark2

  Die Anouk was echt verschrikkelijk!!! Alsjeblieft niet terug. Of ze was een bitch of zat ongeïnteresseerd onderuit gezakt.

 4. Anonymous

  Laat Marco B graag weer terug komen als coach TVOH. Of Trijntje / Ilse de Lange. Vond dit 7e seizoen van TVOH – het minst leuke seizoen – omdat Marco toch wel heel erg gemist wordt als coach !!!

 5. Anonymous

  Guus gaat er niet uit vanwege drukte maar, omdat hij als coach niet echt uit de verf komt. Dat vindt hij zelf maar ook RTL en Talpa dus hebben ze in goed overleg besloten er niet nog een seizoen aan vast te plakken. Waarom nou nooit eens eerlijk de waarheid vertellen?

 6. Mart

  Doei doei.

 7. Ron

  Mooi zo. Voegde totaal niets toe. Waylon en Anouk erbij is een droom scenario. Dat wordt leuk.

 8. jubbetje

  Guus is veel meer op zijn plaats in programma’s als ” Ik hou van Holland.” .

 9. Mike

  Hij is zo vlak en gezapig in dit programma.

 10. erfgooier

  Guus: BLIJF!!!!!

 11. Kanschloos

  Dat volwassenen reageren op…. guus meewis? Jeetje. Wat een kinder pulp

 12. Graaf Volkert

  En ja hoor. Weer een bericht over The Voice waar het over de juryleden gaat.
  Over de kandidaten gaat het nooit.
  Wat een ongelooflijk simpel volk is het ook wat er naar kijkt.

 13. Graaf Volkert

  Zelfs de artikelen over The Voice gaan over de juryleden…
  Tja..

 14. Televisiefreaks

  De daling in kijkcijfers zal voor TVOH na zeven seizoenen alleen maar verder gaan. 2 miljoen kijkers die nu nog over zijn lijkt mooi, maar een live uitgezonden talentenjacht kost vele malen meer geld dan een vooraf opgenomen politieserie als Flikken Maastricht, dat evenveel kijkers trekt op NPO1. Erland en zijn kornuiten maken zich grote zorgen over de grootste parels van RTL die dit seizoen beduidend minder kijkers trekken dan gebruikelijk. CFO Patrick Olde Scholtenhuis heeft het schip verlaten en na hem zullen vele anderen onder de noemer reorganisatie volgen.

Televisienieuws • Zoeken op Mediacourant


Mail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.