Guus Meeuwis stopt als coach The Voice of Holland

Guus Meeuwis stopt als coach van The Voice of Holland. De opvolger van Marco Borsato houdt het al na één seizoen voor gezien. Dat maakte hij vanochtend bekend op Radio 538. Het vertrek hing door Meeuwis zelf al een beetje in de lucht. Hij heeft het te druk om nog een seizoen mee te doen en heeft daarom de keuze gemaakt het kijkcijferkanon te verlaten. “Ik heb er ontzettend van genoten en ik heb echt een wereldtijd gehad, maar ik zit volgend jaar niet in de stoel.”

Voor een programma als The Voice heb je veel tijd nodig, aldus Meeuwis. “Als je The Voice goed wil doen moet je er voor de volle 100 procent voor gaan en dat gaat volgend jaar niet, omdat ik veel dingen zelf wil doen.”

Meeuwis vertelt dat hij komend jaar gaat schrijven, er een nieuw album aankomt, een tour en Groots. Ook gaan er geruchten dat hij Nick en Simon opvolgt als nieuwe kroegbaas van De Vrienden Van Amstel Live. “Dat zou zomaar kunnen.”

De zanger lijkt de weg vrij te maken voor een terugkeer van Anouk, die één seizoen coach was, maar eigenlijk voor twee seizoenen tekende. Of zij inderdaad weer terugkeert, weet Meeuwis niet.

Wél hoopt Meeuwis dat Waylon van de partij blijft. “Als ik John de Mol was zou ik Waylon een meerjarig contract geven. Die zit zo op z’n plek.

Vanavond is de finale van het zevende seizoen van The Voice of Holland te zien op RTL 4.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen